stamboomforum

Forum logoFamilySearch » Zoeken in Friesland via Familysearch


Profiel afbeelding

Hallo,

Gisteren ontdekte ik iets eigenaardigs in Familysearch. Wanneer je daar bij Civil registration kijk, verschijnt daar niet de provincie Friesland. Maar wanneer je Genver gebruikt kun je wel zoeken in de provincie Friesland. Heeft iemand daar een verklaring voor?

mvg,

Theo Volk

Theo Volk

??

Friesland staat toch duidelijk bij Netherlands-CivReg ...

Ronald Hellenbrand

Als je de via de hoofdpagina van Familysearch klikt op Contintental Europe en daarna op Nederland, dan verschijnt Friesland niet.

Theo Volk

Friesland staat gewoon vermeld bij Netherlands Civil Registration, 1792 - 1952.
 

Ga naar Continental Europe >>>>> Netherlands >>>>>>Netherlands Civil regsitration 1792 - 1952 >>>>> Onder aan de pagina "browse through....images">>>>>>province>>>>>>Friesland.

 

Johan

Alleen de provincie Flevoland is daar niet bij op die pagina van familysearch; daarom hierbij over de plaats Urk als voorbeeld van plaatsen met archieven vroeger in meerdere provincies, op die pagina van familysearch zie provincies Noord-Holland en Overijssel.

Op de site genlias.nl, sinds 2013 vervangen door wiewaswie.nl, zie provincie Flevoland, dankzij homepage genver.nl, zie linksonder om te downloaden een overzicht > Wat zat er in GenLias.xls

Wanneer men dat overzicht met resultaten ziet van de provincies dan helemaal onderaan moet men klikken op de provincie voor het resultaat op genlias met overzicht plaatsnamen en details daarover, gemakshalve hierbij provincie Flevoland, wat zat er in genlias.nl, nu website wiewaswie.nl, dat zijn 4 plaatsnamen: Noordoostelijke Polder, Schokland, Urk, Zuidelijke IJsselmeerpolders. 

Wel handig sites zoals vpnd.nl, geneaknowhow.net en genver.nl 

Er is ook een link of koppeling naar de pagina van genver.nl, op deze site met bronnen, incl. Friesland, > http://www.geneaknowhow.net/digi/bronnen.html

En zo kan men ook terechtkomen bij familysearch, via via of rechtstreeks op familysearch, de links dus URL van sites, websitepagina's vind ik wel zo gemakkelijk als het gaat over bijv. familysearch.

Macy


Bedankt voor jullie reakties!

Theo VolkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu