stamboomforum

Forum logoFamilySearch » Hoe zoek je in FamilySearch?


Profiel afbeelding

Kan iemand mij uitleggen hoe je snel in de berg aan MF's zoekt in FamilySearch?

Stel ik weet van  X dat hij NH is en dat hij in Loenen (Apeldoorn) geboren is tussen 1740 en 1770 en ik zoek zijn geboorte (doop) datum en zijn ouders.

Ik ga dan naar FamilySearch, Continental Europe, Netherlands, Church Records Gelderland, NH, Loenen.

hoe vind ik nu in die brij van  Fiches de doop van X of

 is het Trial and Error?

Hans Kruk

Hans,

gebruik de indexen op FS op http://www.genver.nl/ om je weg te vinden

daar staat ook een handleiding

grtn

Jan_K.

Ga naar www.genver.nl > Gelderland >

dan de alfabetische lijst af naar>

Apeldoorn >    3 × DTB      212 × BS     211 × Index 

> 3 × DTB >

 

ID: Film / Boek op FS: Opmerking: M99D-HTJ Index DTB 1674-1811 kerkelijke register [1170 img] Ned. Hervormd M99D-HTN Dopen 1674-1813 Trouwen 1772-1811 Begraven, Begraven 1742-1811 [824 img] Ned. Hervormd M99D-H67 Trouwen 1796-1811 Trouw-bijl. 1801-1809[705 img] alle gezindten

 

en dan op Index DTB 1674-1811 kerkelijke register klikken om door 1170 images te kunnen bladeren om te kijken of je het kan vinden... 

Even gewoon een keertje doen!

Trouwens! Je kan ook de plaatjes opslaan. Ik doe dat met een bestandsnaam die begint met het geboortejaar-maand-dag en dan familienaam, persoonsnaam en de relevante datum van de desbetreffende akte en meer. Dat ziet er dan zo uit (ca. achter de geboortedatum want het is de doopdatum!):

1786-07-23 ca. BOK, de ~ Maaike  1821-04-05 Meeuwen Huwelijksbijlagen 1793-04-04 GROOT, de ~ Arie Image 061 of 346

Op die manier zijn die makkelijk(er) terug te vinden, want op een gegeven moment heb je er zoveel gedownload dat je gewoon niet meer weet waar wat is terug te vinden. En met de geboortedatum op die manier aan het begin kan je ze makkelijk sorteren! En die geboortedatum blijft altijd onveranderbaar voor iedereen.

Hans Hoekveld


Zoeken in familysearch:??  Men vond het nodig om de zoekfunctie een antal jaren terug aan te passen. Dit was dus een typisch staaltje van elke verandering betekent nog geen verbetering, i dit geval in tegendeel.

Kon ik voorheen met de 'oude" naar mijn mening prima functionerende zoekmachine van alles vinden op Familysearch.

Nu.. vergeet het maar, slecht functionerende filters, geef een periode in, en er verschijnen rustig ook "treffers" buiten die periode. Datzelfde geldt voor de andere filters.

Heb je met veel moeite een enigszins werkende filter ingesteld, maar dan een screendump of zo, want zodra je teruggaat naar de beginpagina, hupsakee alles weg. Wenkbrauw ophalen

Ik heb al meer dan een jaar lopen "vechten' om zaken die ik in het verleden vond weer terug te vinden, maar ik heb het gebruik van de zoekmachine van familysearch opgegeven. Op een oproep via de contactpagina heb ik nooit een antwoord gekregen.

Soms probeer ik het maar weer eens, tegen beter weten in, maar schei er maar gauw mee uit....Wenkbrauw ophalen 

Lang leve genver.nl, die er op voor mij wonderbaarlijke wijze in is geslaagd om een en ander te voorschijn te toveren en keurig netjes aan te biedenStoer

K.W.Jonker
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.