stamboomforum

Forum logoFamilySearch » Familysearch hulp gevraagd


Profiel afbeelding

Beste medespeurders,

Al geruime tijd ben ik bezig met het bouwen van mijn stamboom. De website familysearch.org is daarbij een goede uitkomst.

Er is echter één ding dat ik niet begrijp. Wanneer ik bijvoorbeeld op deze link klik...

...en vervolgens op zoek ga naar trouw aktes of sterf aktes dan vind ik deze hier niet.

Die zie ik bij meerdere links op familysearch. Met name bij de oudere stukken van voor 1800.

Zie ik iets over het hoofd?
Zijn er meer van dit soort 'speur' websites?

Groeten Dennis

Dennis

Helemaal je probleem snappen doe ik niet.|Zoeken in FS is een kwestie van bladeren. Bij de door jou aangegeven link komen eerst een paar honderd pagina's doop, dan een paar honderd pagina's trouwen en tenslotte begraven. Soms zitten er wel hiaten in. Soms staan in de DTB dopen, huwelijken en begrafenissen ook samen in één boek en door elkaar, maar wel chronologisch. Het zoeken wordt makkelijker als er een index voorhanden is, waar je data of paginanummers uit kunt halen.

Vaak is het handig om naast FS ook gebruik te maken van andere sites. Jij zoekt kennelijk o.a. in Limburg. Daar heb je dan de site Alle Limburgers (of zoiets) voor. Levert geen originelen, maar bewerkingen van de DTB. Op Geneaknowhow kun je meer sites vinden die je kunnen helpen bij het zoeken.

Voor de periode voornamelijk na 1811 is WieWasWie erg handig. Voor een deel kun je via die site ook aktes inzien.

Succes!

niepoort

Heb je het weleens via www.genver.nl geprobeerd? Daar zijn zeer veel indexen door vrijwiligers geplaatst

http://www.genver.nl/lb/dtb0918.htm

En verder is het een kwestie van gduld en bladeren bij tijd en wijle.

mvg-Ben

Ben Wegman

Neen, alleen maar dopen bij stappen van 100, beginnend bij 3 startwaarden 0, 25 en 50. Het komt wel meer voor bij FS dat voor Limburg de titel de lading niet dekt. Wel zijn de trouw- en begraven indexen beschikbaar. Het is, denk ik, een kwestie van tijd voordat FS ook de originele inschrijvingen op internet zet.

ChrisvD

@Chris van Dijkum
Ik denk inderdaad dat jij het bij het rechte eind hebt. Het was mij ook al opgevallen dat de beschrijvingen lang niet allemaal kloppen.

Wat betreft de indexen, hier zitten helaas veel tikfouten in ben ik achter gekomen. Maar meestal klopt het gelukkig wel.

@Ben Wegman
Genver is toch gewoon een verzameling links naar familysearch? Boven de website staat daarom ook:
"Wegwijzer in de wondere wereld van FamilySearch !!!"

@niepoort
Volgens mij is mijn vraag toch helder geformuleerd? Afgaande op de reacties van anderen. De website "allelimburgers.nl" ken ik inderdaad al. Helaas staat deze bol van fouten. Ondanks dat raadpleeg ik hem vaak. Geneaknowhow ken ik nog niet, dus ga ik zeker nog even bekijken. Bedankt voor de tip!

Ik heb inmiddels al een aardige stamboom opgebouwd. Het gaat mij nu nog echt om de originele aktes. Ik heb er in de afgelopen maanden al zo'n 150 gevonden. Dus ik ben er inmiddels al aardig handig in geworden. Maar soms stuit ik nog op rariteiten. Vandaar dat ik op dit forum soms een vraag plaats.


Dennis


@ Dennis,

Je hebt gelijk. Genver is een hulpmiddel naar familysearch. En voor sommige gemeentes zelfs een onmisbare steun. Want de titel die op de film van FS staat dekt inderdaad lang niet altijd de lading. Daarom is de indexering van Genver  (als die beschikbaar is ) een uitkomst. Bv Den Haag. De DTB boeken zijn nu tenminste onderverdeeld in hapklare brokken.

Succes met je verdere onderzoek.

mvg Ben

Ben Wegman
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.