stamboomforum

Forum logoFamilySearch » Zoeken via Familysearch


Profiel afbeelding

Via de oude site van Familysearch (van pakweg 5 jaar geleden) kon ik op de naam Landrock talloze inwoners van Reischdorf traceren. Als ik nu de naam Landrock intik en bij de plaatsnaam Reischdorf, krijg ik geen treffers. Wat doe ik fout? Ook zoeken op het land levert niets op. Reischdorf (nu Rusova) ligt in Bohemen, nu dus Tsjechië. De inwoners waren vooral etnische Duitsers. Maar ik dacht eigenlijk dat Bohemen deel uitmaakte van het keizerrijk Oostenrijk. Misschien maar tijdelijk overigens.

Hoe tegenwoordig te zoeken in Reischdorf en omliggende plaatsen via Familysearch?

niepoort

Als je de plaats invult bij live event (bijvoorbeeld geboorte) dan komen er wel een hoop tevoorschijn.....)

Annemarie57

Misschien ook nog iets te vinden op:

http://www.reischdorf.de/

Er valt e.e.a. te downloaden 'Transkriptionen' , ortskunde Reischdorf, maar heb het zelf niet gedaan omdat het grote bestanden zijn.

Ze geven ook een lijst met filmnummers van de Mormonen dan kun je dus op filmnummer zoeken, krijg je alleen de Reischdorfers:

http://www.reischdorf.de/genealogie/gerd_renner/Kirchenbuecher.html

Annemarie57

Die site ken ik, Annemarie, en ik heb ook al heel veel gegevens langs andere weg (via een dame in Wenen) verkregen. Ik moet me nu meer op de buurdorpen en de aangetrouwde familie focussen. Heb daar wel een site voor (soalitomerice.cz), maar als FS een lange lijst met personenen en data ophoest, dan scheelt dat toch een hoop moeizaam (want onleesbaar Duits handschrift) zoekwerk.

niepoort

Als ik Reischdorf invul, Landrok (of Landrock) en "match exactly" dan krijg ik 0 meldingen, terwijl er vroeger, op de oude site, een hele waslijst verscheen, allemaal Reischdorf en allemaal familie van me. Ik weet niet meer hoe die site toen heette. Op zeker moment kreeg je een site met de naam FS beta-search o.i.d. en sindsdien ben ik de oude site kwijt. Zonder Genver weet ik b.v. ook helemaal niet meer hoe ik bij de originele boeken op FS zou moeten komen.

niepoort

Exacte match achternaam Landrock: 1118 results

https://familysearch.org/search/record/results#count=20&query=%2Bsurname%3Alandrock

Exacte match plaats Reischdorf: een handjevol

https://familysearch.org/search/tree/results#count=20&query=%2Bresidence_place%3AReischdorf

Daarom levert de combinatie niets meer op.

> Zonder Genver weet ik b.v. ook helemaal niet meer hoe ik bij de originele boeken op FS zou moeten komen.

menu Search

menu Catalog

vul bv Reischdorf in Places, keuze uit twee (Czech Republik en Austria Böhmen)

Dan een kwestie van verder klikken en hopen op de volgende zin:

To view digital images of these Czech Republic Church Books, click here

Als die er niet staat, dan is het niet digitaal beschikbaar

BertKoor


Landrocks in overvloed, maar niet uit Reischdorf, terwijl er daar heel veel gewoond hebben. Ik heb er een flink aantal (echt tientallen) ooit op FS gevonden uit de tijd van de DTB, vanaf een geschat geboortejaar 1681. Ik denk dat dat gegevens waren die door "iemand" zijn aangeleverd aan FS. Het kunnen geen gegevens betreffen die door FS zijn getranscribeerd uit de originele DTB, want die zijn deels verloren gegaan.

niepoort
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.