stamboomforum

Forum logoFamilySearch » Indexing op FamilySearch


Profiel afbeelding

Hallo,

Doet er iemand anders hier ook aan indexing op FamilySearch? Ik had een vraagje over hoe het moet met Joodse namen in de 19de eeuw. Zal even een voorbeeld geven:

In de burgerlijke stand van Amsterdam, datum 22 Mei 1857, de geboorte van Ester: haar ouders zijn Mordechaij Juda Rodrigues en Roosje Israel Werkheim. Bij het indexen kan je voornamen, patroniem, tussenvoegsels, en achternaam invoeren. Dus hoe ik het zie bij deze twee is:

voornaam: Mordechaij
patroniem: Juda
achternaam: Rodrigues

voornaam: Roosje
patroniem: Israel
achternaam: Werkheim

Maar ik heb maar 50% de kans dat de arbitrator dit goedkeurt. Het is toch duidelijk dat "Roosje Israel" "Roosje bat Israel" betekent? Is dat geen patroniem, ofzo? Het is nog duidelijker bij namen zoals "Sara Joseph", uh hallo, welk Joods meisje heet nou Joseph, en toch zegt de arbitrator vaak dat dat fout is. Wat denken jullie hierover?

Saskia

Saskia Innemee


Tsja,lastig, patroniemen horen m.i. niet zo bij Burgerlijke Stand. Dat is meer van voor die tijd, Jan Jansz enz. Eigenlijk heb je wel gelijk denk ik, maar ik begrijp de arbiter ook wel.De vraag is denk ik ook, hoe zoeken geinteresseerden in de database? Komen die op het idee dat een vrijwilliger Joodse namen als patroniem heeft ingevoerd?Ik zou denk ik zelf kiezen voor "dubbele" voornaam en achternaam...................Maak van de nazaten geen spoorzoekers met een onmogelijke taak...............

Annemarie57Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu