stamboomforum

Forum logoFamilySearch » Familie onderzoek vastgelopen


Profiel afbeelding

Hoi,

Ik ben nu al een paar dagen bezig met het onderzoeken van mijn stamboom, maar ik kom niet verder dan het jaar 1797 omdat er voor die tijd niet veel geregistreerd werd. Hoe moet ik nu verder?

Alvast bedankt

Lisa

Welkom op dit forum.

Als je binnen een paar dagen al tot 1797 gekomen bent, is dat aardig succesvol !

Voor 1811 kan je inderdaad niet meer terecht bij de Burgerlijke Stand (via www.wiewaswie) , maar moet je gaan zoeken in de doop-, trouw- en begrafenisboeken (=DTB). Die zijn gemakkelijk te vinden via www.zoekakten.nl (gratis). Je komt dan bij de originele scans op familysearch.org (daar even gratis inschrijven). Kijk ook eens op https://www.yory.nl/bronnen-bij-stamboomonderzoek/

Je mag ook eerst spieken op bijvoorbeeld genealogieonline.nl . Mogelijk is iemand anders je al voorgeweest die dezelfde familie onderzoekt. Maar neem niets uit andermans stamboom klakkeloos over; controleer die gegevens via zoekakten.nl .  Sowieso is het leuker om je voorouders helemaal zelf in de aktes te vinden in plaats van ze te kopiëren van een ander.

Succes

sprangers


Voor 1797 niet veel geregistreerd? Wie heeft je dat wijsgemaakt? Nog nooit gehoord van DTB, Rechterlijke- en Notariele archieven? Ik geef toe, het zijn niet de meest makkelijke bronnen, maar ze leveren wel vaak  mooie resultaten op voor de mensen die volhouden. Laat je niet ontmoedigen en geloof niet alles wat ze je proberen wijs te maken.

 

Geef anders de namen + plaats waar je vastloopt. Er zijn vast wel mensen op het forum die je willen helpen.

Annemarie57Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu