stamboomforum

Forum logoFamilySearch » Familysearch, zoeken op boeknummer?


Profiel afbeelding

Helaas kan ik nog niet goed overweg met Familysearch, wat betreft het vinden van niet-geïndexeerde akten/aantekeningen. Bij het archief kun je meestal het boeknummer vinden, maar kun je daar ook op zoeken in Familysearch? Gisteren zocht ik me bijvoorbeeld een aap naar boek 526, uiteindelijk gevonden, maar pas na heel lange tijd. Zjn er snellere manieren om een bepaald boek te vinden?

J.A. van der Ent

Kunt enige voorbeelden geven? Boek 526 zegt mij niets. Maar wellicht kunt u wel op inhoud zoeken

mvg-Ben

Ben Wegman

Bedankt voor de reactie. Ik bedoel, ik zoek de overlijdensdatum van een Jetze of Jitze Jans uit Oostdongeradeel, die waarschijnlijk overleden is vóór 1811, want ik vind hem niet op zijn achternaam. Op Alle Friezen vind ik een overlijden op 28-08-1808 die aan deze criteria voldoet, maar van de DTB-boeken staan geen scans op Alle Friezen. Alleen de tekst:

register van overledenen Dokkum en Oost- en Westdongeradeel Grietenij Oostdongeradeel, archiefnummer 28, Collectie Doop-, Trouw-, Begraaf- en Lidmaatboeken (DTBL) - Tresoar, inventarisnummer 526, aktenummer 1962

Intussen heb ik ontdekt dat het inventarisnummer, het nummer van het boek is dat op Familysearch staat. Maar vervolgens duurt het 20 minuten voordat ik dat boek eindelijk gevonden heb op Familysearch. (En toen werd ik ook nog niet wijzer van de aantekening, maar dat terzijde). Is er geen snellere manier?

J.A. van der Ent

Kom je er met deze link niet uit?

https://www.familysearch.org/search/image/index?owc=https://www.familysearch.org/service/cds/recapi/sord/collection/2040000/waypoints

Kies Alle gezindten en vervolgens Oostdongeradeel. Dan bladeren naar Image 29.

Pauwel

Bedankt, Pauwel. Ja onder 'Alle Gezindten' staat wel Oostdongeradeel, en dan krijg je inderdaad een overzicht van maar 175 ofzo foto's. Ik zocht onder Nederlands Hervormd en daar staat geen Oostdongeradeel. Op een gegeven moment kwam ik toen terecht op een overzicht van meer dan 3000 foto's. Ik begrijp er nog niet veel van, maar in ieder geval heb ik nu geleerd dat een ruimere zoekopdracht paradoxaal genoeg soms betere resultaten geeft dan een gerichtere. De volgende keer probeer ik dat.

J.A. van der Ent

Maar vervolgens duurt het 20 minuten voordat ik dat boek eindelijk gevonden heb

Ik moest even glimlachen.
Nog niet zo gek lang geleden moest je daar zelf
een hele dag voor naar Leeuwarden op en neer.

Onschuldig

Uitgeschreven lid

Haha, ja daar heb je helemaal gelijk in, Jan Clavaux. Ik ben ook dankbaarder voor de digitalisering dan ik kan zeggen, zonder dat was deze hobby in mijn geval niet eens haalbaar.

J.A. van der Ent


Ja inderdaad @Jan, ik woon in Maastricht en heb de nodige uurtjes al in de trein gezeten voor mijn hobby. Eigenlijk mis ik dat wel de bezoekjes aan de archieven.

ien lejeunePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu