stamboomforum

Forum logoFamilySearch » Familie Search en problemen met de website


Profiel afbeelding

L.S.

Ik heb sinds kort problemen met de zoek website van Family Search. Ik kon altijd zoeken vaf de site van alle provincies en plaatsen van Nederland en tevens deels van Belgie. Op een of andere manier ben ik de toegang naar die site kwijt geraakt. Ik kan nu niet meer (makkelijk ) zoeken. Heeft iemand een oplossing voor mij?

Bij voorbaat dank.

Wim Jansen

Wim Jansen

Hallo Wim Jansen, via deze link kun je weer in de aktes van de verschillende provincies kijken.

Succes. Enoch Stuivenberg

https://www.familysearch.org/search/collection/list/?fcs=placeId%3A1927059&ec=region%3AEUROPE%2CplaceId%3A1927059

Enoch Stuivenberg

Dag mijnheer Stuivenberg,

Dank u wel voor de moeite. De link die u gaf brengt me naar een lijst met bestanden. Hiermee kom ik dus niet direct op de plaats waar ik de films van de records van alle provincies onder elkaar kan vinden. Dat blijft zo dus lastig zoeken.

Groeten Wim Jansen

Wim Jansen

Ik zoek meestal gewoon op plaatsnaam via https://www.familysearch.org/search/catalog/search

U bedoelt mogelijk de oude site van genver waarvan diverse links nog werken maar die niet meer onderhouden wordt: https://genver.nl/

mvg-Ben

Ben Wegman

Hallo Wim Jansen, als u op de betreffende provincie klikt bijv https://www.familysearch.org/search/collection/2040000 Netherlands, Friesland Province, Church Records, 1543-1911 en dan op https://www.familysearch.org/search/image/index?owc=https://www.familysearch.org/service/cds/recapi/collections/2040000/waypoints browse through images, dan komt u op een pagina die https://www.familysearch.org/search/image/index?owc=SBN3-2NL%3A382150501%3Fcc%3D2040000 Religion or Other Record Category heet als u nu op bijv Nederlands hervormd klikt dan kom u uit op de pagina Municipality en hier staan de verschillende kerkgemeentes bijv Heerenveen, hier ziet u verschillende opties staan.

ik hoop dat dit wel werkt succes

Enoch Stuivenberg

Dag heer Wegman,

Dat was precies wat ik bedoelde. Veel dank.

Groeten

Wim Jansen

Wim Jansen

Dag mijnheer Stuivenberg,

Ik kreeg de hiervoor staande link van de heer Wegman. Die is wat ik bedoelde. Ik begrijp echter dat die niet meer wordt bijgehouden? 

 

Groeten Wim Jansen

Wim Jansen

 Fijn dat u gevonden heeft wat u zocht, succes met u onderzoek

Enoch Stuivenberg

De website, waar Ben naar verwijst, genver.nl, wordt inderdaad al een tijd niet meer bijgehouden. De link die Ben u stuurde  in hetzelfde bericht om 21.13 uur geeft wel alle door de mormonen beschikbaar gestelde akten. Er moet alleen op plaatsnaam gezocht worden.

Op FS is het makkelijk zoeken op de manier zoals Enoch aangeeft om 21.22 uur.

Een andere website waar akten op te vinden zijn is https://www.genealix.nl/ Hierin staan links naar akten/documenten die te vinden zijn in Nederlandse archieven. Veel van deze links (bijvoorbeeld sommige BR, BS en DTB) overlappen met de scans die je op familysearch kunt vinden, maar er zijn ook verschillen.

Daarnaast zijn scans te vinden op https://vpnd.nl/.

Ik gebruik deze websites naast elkaar in mijn speurtocht naar voorouders.

Succes!

Bedet


Deze pagina kan ook helpen. Bijna onderaan staan de links naar de diverse pagina's. https://www.yory.nl/handleiding-zoeken-family-search/

L. LoefPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu