stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » Gezocht familiewapen Wouter Andriesz of Dirk Wouters (van der Wouden) begin 17e eeuw!



Profiel afbeelding

Wie kan me helpen aan het familiewapen van:

Wouter Andriesz (zijn kleinkinderen nemen later de naam 'van der Wouden' aan), geb. ca. 1545, is schout in Berkenwoude van 1602-1612.
Of van zijn zoon:

Dirk Wouters (zijn kinderen nemen later de naam 'van der Wouden' aan), geb. ca. 1580, is schout van Berkenwoude van 1612-1638.

Kim Nieuwveld - 22 aug 2010 - 00:37

Beste Kim,

Ik heb voor je in deel 4 van J.Th. de Raadt gekeken, getiteld "Sceaux armories des Pays Bas avoisants ..') uit 1898. Wat mij betreft is dat een van de uitgebreidste werken over familiezegels/wapens (o.a. Nederland, Belgie, Luxemburg). De naam Wouters (Wauters, Woude) komt veel voor, maar helaas geen zegelbeschrijving uit de regio Bergambacht.

Dat wil trouwens niet zeggen dat er geen zegel was. Ik vond Bergambacht onder de Groene Hart Archieven (www.groenehartarchieven.nl) en wellicht zijn daar oorkondes/ andere stukken in te zien waar de zegels van de schout en/of schepenen nog aanzitten uit die tijd? (nb er zijn 2 locaties, een in Gouda en een in Alphen aan de Rijn). Er is blijkbaar ook een Historische Vereniging Bergambacht. ( http://www.historischeverenigingbergambacht.nl/) Wellicht kunnen zij ook helpen, bijvoorbeeld waar je moet zoeken.   

Kees Recourt - 22 aug 2010 - 22:28

Hallo Kees,

Hartelijk dank voor je reactie. Ik ga zeker even snuffelen in de archieven van Gouda. Hopelijk kom ik dan wat meer te weten.

Groetjes,

Kim Nieuwveld

Kim Nieuwveld - 22 aug 2010 - 23:01

Ik hoop dat je succes hebt Kim! Ik vind het altijd een hele ervaring om die oude (perkamente) oorkondes te bekijken. Mocht je wat vinden, vergeet dan niet om wat foto's te maken van de zegels en oorkondes/stukken (in Belgische archieven mag dat, weliswaar zonder flits).   

Kees Recourt - 22 aug 2010 - 23:49

Kim,

Andries De gueules, à la fasce d'or, acc. de trois flanchis d'argent. Ou: De gueules, à trois flanchis d'argent, et une bordure d'or. (v. Andriessens).
Andries De gueules, à trois flanchis d'argent, à la bordure d'or.

Wel zonder de z.

Groet,

yvon - 25 aug 2010 - 10:49

Hartelijk dank Yvon voor deze informatie. Nu nog het archief in om te zien of het wapen overeenkomt met de (hopelijk) nog te vinden zegels! :-)

Kim Nieuwveld - 26 aug 2010 - 02:16

Hoi Kim,

Ik heb nog iets gevonden over Andriesz.

Heb je nog interesse hierin?

Mvg

yvon - 22 sep 2010 - 10:10

Hallo Kim,

Deze nog gevonden bij Kroniek, Volumes 8-9 door Historisch Genootschap Utrecht

Groeten,

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

yvon - 22 sep 2010 - 13:42


Hallo Yvon,

Daar heb ik zeker nog interesse in! Helaas kan ik de afbeelding in jouw laatste reactie niet zien. Zou je die direct aan mij kunnen sturen?

Alvast bedankt!

Groeten,

Kim Nieuwveld

Kim Nieuwveld - 22 sep 2010 - 19:10







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu