stamboomforum

Forum logoFora » Familiewapens en symbolen » Hulp gevraagd bij onbekend wapenschild

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.
Hartelijk bedankt Theo! Dit is een zeer uitgebreide reactie, u heeft uw onderzoek wel gedaan! Ik kan hier zeker wat mee, nogmaals dank! :)

Rens Jansen

Je schrijft onder meer: "De schuinbalk of rechterschuinbalk (of 'bande') is een balk die schuin van boven links naar beneden rechts over het schild loopt (‘dexter’)", en de plaatjes lijken dit ook weer te geven.


Maar in deze beschrijving is geen rekening gehouden met wat 'heraldisch rechts' (of links) heet en in 'officiële' beschrijvingen altijd gevolgd wordt: gezien vanuit het standpunt van degene die het schild draagt, is wat voor ons toeschouwers rechts is: links, en omgekeerd. De afgebeelde schuiinbalken lopen dus van (heraldisch) rechtsboven naar links beneden. 

Willem H. Kranendonk


Hallo Rens,

ik heb inmiddels dia's gevonden, waarop je kunt zien, dat mijn grootouders precies dezelfde stoelen hadden, met exact dezelfde afbeelding.
Ik zoek nog een manier om dia's over te zetten naar gewone foto's om ze hier te laten zien.

Volgens mijn oudtante zijn deze stoelen rond 1960 gekocht bij Meubelfabriek Habets langs de weg van Diepenbeek naar Hasselt in België. Er is een keer een poot los gaan zitten en die hebben ze daar weer laten repareren.
Je zou eens in het telefoonboek kunnen kijken, en contact opnemen met die fabriek, als die nog bestaat, om er achter te komen, wat die afbeelding precies voorstelt.

succes, Jan.

Jan Clavaux
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!