stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » P. E. Martini Gildekoning Heumen schild 1732 uit Duitsland?Profiel afbeelding

Hallo,

Het Gilde van Heumen heeft een schild uit 1732 van P. E. Martini. Hij was vanaf 1730 enkele jaren Richter in de heerlijkheid Heumen. 

Qua naam komt hij overeen met een Philip Ernst Martini die in 1712 in Dusseldorf met Anna Maria Severin is getrouwd, zij hebben tussen 1719 en 1735 acht kinderen gekregen. Zie hier: https://gw.geneanet.org/heumen1_w?lang=nl&p=philip+ernst&n=martini&oc=0&pz=bart+jannes+wilhelmus&nz=kersten&type=tree 

Mogelijk is hij op 20 juli 1684 in Cöln gedoopt als zoon van Joannes Martini en Anna Maria Beeckers. Ik kan verder niks van hem vinden, maar zijn konings schild heeft wel een wapen. Weet iemand wat voor een wapen het is? De afkomst?

Schild; https://ibb.co/F0X7BzX 

Groeten Bart Kersten

Bart1 - 15 mei 2022 - 19:27 (laatst bijgewerkt 15 mei 2022 — 19:27 door auteur)


Op de koningsschilden wordt meestal iets gegraveerd dat met het beroep, andere bezigheden of iets was direct met de persoon te maken heeft gegraveerd. Aangezien de gravering ook vermeldt "Richter Capteijn". Aangezien ik in de afbeelding een gevleugelde draak meen te herkennen, denk ik dat het volgende van toepassing is op P.E. Martini: 
Over het schuttersgilde van Heumen kan je lezen dat het het Sint Georgius Gilde heet. Sint georgius is dezelfde als Sint Joris, die de draak versloeg.(https://www.sintgeorgiusgilde.nl).Op de website van het gilde is een vaandel met Sint Joris en de draak te zien. 
In het koningsschild meen ik een gevleugelde draak te herkennen. Dat zal dus verwijzen naar de naam van de gilde, maar ook naar karaktereigenschappen van de man. De gevleugelde draak staat nl voor: 
DE SEKSUELE KRACHT OF DE GEVLEUGELDE DRAAK
De draak is het symbool van de sterke, instinctieve krachten in de mens, waaronder de seksualiteit.
Maar waarom wordt dit vlammenspuwend monster met zijn slangenstaart in de mythologie en in de christelijke iconografie ook met vleugels afgebeeld? Omdat die oerkrachten de mens in staat stellen om te vliegen, zich te verheffen.
Als ze beheerst worden, kan de draak zijn vleugels uitslaan en een hoge vlucht nemen in de sublieme gebieden van de geest.
Niemand vat het vraagstuk van de seksualiteit zo kernachtig samen als meester Omraam Mikhaël Aïvanhov: "De seksuele kracht is als brandstof. De onwetenden en onhandigen verbranden zich eraan - de seksualiteit verbrandt hun kostbaarste levensenergie -, terwijl de Ingewijden ze weten te benutten en door de ruimte vliegen."
Nicolette

Nicolette Jentink - 29 jan 2023 - 23:14Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu