stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in België » Marie de Rooij

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

@ Willem: heel mooi gevonden !!

Via google vind ik een publicatie waarin Isabelle/Josephine en Juliana Izabelle allebei als dochters vermeld staan van de Maria de Rooij die in 1823 overleed. Zie hier

Johanna C.

Mooi gevonden, @Willem. Mijn theorie, dat Marie de naam Isabella achteraf niet geschikt vond gaat daarmee van tafel. Sterker nog, als ze beide dochters (zo het er niet meer waren) als tweede naam Isabella gaf, dan wordt het interessant als we een Maria de Rooij vinden met een moeder Isabella.

Volgens de publicatie op Genealogieonline woonde ze in 1822 in Wijk H nr 388 (Dat is aan de achterzijde van de huizen aan het Lange Voorhout, aan de noordzijde,  mogelijk de huidige Kazernestraat). Dat haal ik niet uit de geboorteakte Verbaasd

Met dank aan Willem voor de link naar de kaart en de wijkindeling

Josephine zat trouwens goed in haar kleine kinderen, vóórdat ze uiteindelijk in het huwelijksbootje stapte.

Jan Clavaux


Hallo allemaal,

Sorry ik werk in een verpleeghuis en werk soms heel onregelmatig. Bedankt voor alle reactie. Tja het is inderdaad koffiedik kijken, maar ook ik heb er raar tegenaan gekeken dat iemand ineens een andere naam op pakt. Maar ik nam aan dat het te maken had met haar huwelijk met een veel jongere man. Misschien nieuw leven beginnen ofzoiets. En Marie was dienstbode , ga er wel vanuit dat ze meegereisd is , misschien als personeel , misschien met iemand mee. Maar ik kan echt niet zo gauw iets over Marie vinden. Wel dat de naam de Rooij typisch brabants is en dat deze familie ook met paarden enzo voor verkoop naar markten gingen , dat schijnt te vinden te zijn bij belastingen in Brussel. Maar of dat uiteindelijk dezelfde familie De Rooij  is??  In ieder geval bedankt, sommige info is heel interessant .  

Lucia Molenkamp
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!