stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in België » Archiefbank Brugge: nieuwe beelden- en datasets

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Van Stadsarchief van Brugge :
 

Beste gebruiker,

Vanaf heden – beschouw het gerust als een virtueel Sinterklaasgeschenk :) – zijn er twee nieuwe beelden- en datasets op www.archiefbankbrugge.be geplaatst.

  • De 9.035 akten van de burgerlijke stand van de voormalige gemeente Koolkerke (1796-1915). Voortaan zijn nu dus de akten van alle Brugse deelgemeenten online en doorzoekbaar.
  • In het kader van de herdenking van honderd jaar Eerste Wereldoorlog (1914-1918) zijn de bijna duizend gedrukte aanplakbrieven van de Duitse bezetter en van het Brugse Stadsbestuur gescand en inhoudelijk beschreven. Wil je weten wanneer Kapitein Charles Fryatt is terechtgesteld of wat de Duitse bezetter deed met loslopende honden, voer respectievelijk het zoekwoord ‘Fryatt’ en ‘honden’ in en je ziet het resultaat op je scherm. Met deze uitbreiding willen we ook aangeven dat onze archiefbank niet enkel dient voor online genealogische bronnen maar ook voor archiefreeksen nuttig voor historici en lokale vorsers en de geschiedenis van de stad.

Binnenkort wordt een upgrade van onze webtoepassing voorzien met enkele nieuwe functionaliteiten, waarvan de belangrijkste de bladerfunctie is.
Op de startpagina zullen we aangeven wanneer deze upgrade is gebeurd.

We wensen jullie veel succes met jullie onderzoek.

Met vriendelijke groet,
Het team van het Stadsarchief

Willem Hak
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!