stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Deel van de familie Raff naar (de buurt van) Antwerpen verhuisd


Profiel afbeelding

Wie kan mij vertellen wat de sterfdata zijn van Christiaan Karel Raff, geboren 10 februari 1840 te Vlissingen NL en zijn vrouw Hiske Olderman(n) geboren 17 september 1838 te IJsselmonde NL, hun schoondochter Marie Verschueren (ook geboortedatum) die met hun zoon Augustinus Dominicus getrouwd was (die overleed zelf in Bergen op Zoom), zoon Cornelis Johannes Pieter, geboren 4 november 1876 te Vlissingen NL, schoondochter Rosalia Margaretha Maria Zeelmaekers (ook geboortedatum), de kleindochters Charlotta Isabella Francisca geboren 27 januari 1891 te Berghem en Christiana Suzanna, geboren 22 juni 1897 te Hoboken. Deze trouwt te Amsterdam met Aloysius Johannes Eling in 1918. Johannes Jacobus, geboren 8 september 1879 te Vlissingen NL, deze trouwt te Hoboken met Maria Ludovica Willems (zoek alleen sterfdatum) in 1904 (Ik kan maar mondjesmaat gegevens krijgen uit het Rijksarchief België, ik weet niet goed waar dat aan ligt) Ook graag geboortedata van andere kleinkinderen als die er zijn.

Het geboortejaar 1891 is erg onwaarschijnlijk omdat Cornelis Johannes Pieter anders slechts 14 jaar oud zou zijn geweest toen hij vader werd.

Nienke Oudbier-Wiarda

Op Geneanet vind ik oa dit:

niepoort

Voor Burgerlijke stand kan je beter zoeken onder zoekakten.nl

MVG-Paul

vap

Beste,

Ik heb op zoekakten gevonden, Raff Henrietta Jacoba geboren Hoboken 4/11/1896 als dochter van Christaan Karel

misschien had je dat nog niet, akte n° 248 image 423.

Volgend jaar zal ik de bevolkinsregisters van Hoboken eens doorzoeken in het FelixArchief.

Beste wensen voor allen.

groeten uit Antwerpen

Magdalena

vanbrabant magda

Hiske Olderman is overleden op 10 mei 1886 in Geel, België. Zie hier voor de overlijdensakte (akte 173). 

Christiaan Karel Raff was bij het huwelijk van zijn zoon Augustinuis Dominicus Raff op 09-11-1901 nog in leven. Hij woonte toen in Hoboken, België. Zie hier voor de huwelijksakte. 

Ook bij het huwelijk van zoon Johannes Jacobus Raff op 18 juni 1904 was Christiaan Karel Raff nog in leven. Ook toen woonde hij in Hoboken. Zie hier voor de huwelijksakte.

Johanna C.

In de index 1901-1910 van BS Hoboken komen 2 overlijdens Raff voor , in 1904 en1905.

Misschien bevatten die meer info?

 

mvg - Dirk

Dirk Claessens

Ik ben een beetje onwennig om daar te zoeken, hoe kan ik dat het handigste doen?

Nienke Oudbier-Wiarda

Het overlijden in 1904 betreft Josephina Christina Raff, overleden op 18 september 1904, dochter van Johannes Raff en Maria Ludovica Willems. Zie hier voor de overlijdensakte (akte 200).

Het overlijden in 1905 betreft een levenloze dochter van Johannes Jacobus Raff en Maria Ludovica Willems, geboren op 10 september 1905. Zie hier voor de overlijdensakte (akte 126). 

Johanna C.

Beste,

gegevens vanuit de bevolkingsregisters van Hoboken 1911 1920

RAFF CHRISTIAAN ° vlissingen 10 febr 1840 overleden te Hoboken 3 november 1916

groeten

Magdalena

vanbrabant magda

Fantastisch! Bedankt! Het bijzondere is dat deze familie Raff + de Hollanders waar ze vandaan komen allen afstammen van een Italiaan (Augustinus) die rond 1770 naar Nederland kwam. Andere families Raff kan ik totaal niet aan hen koppelen, zoals de Duitse familie Raff. (De Hollandse familie Raff schijnt ook naar Raffael te verwijzen.) Ook een in dezelfde tijd voorkomende Amerikaanse familie en een Deense kan ik totaal niet koppelen, evenals een zeventiende eeuwse Hollandse familie. Leden van de Duitse familie Raff zijn wel in Nederland gesignaleerd, maar hebben dus totaal niets te maken met de Nederlandse Raffs. Hier zijn ze in ieder geval aan de mannelijke kant uitgestorven.

Nienke Oudbier-Wiarda

Vreemd. Is Christiaan Karel dan op latere leeftijd opnieuw getrouwd? Hiske Oldermann was toen al overleden. Ze past ook niet bij Cornelis Johannes Pieter omdat ze dan te dicht op Christiana Suzanna zou zitten (geboren 22 juni 1897)

Ik kom nog steeds niet goed in de geboorten in het Rijksarchief België, ik krijg louter huwelijken. Of hele oude Raffs uit de zeventiende eeuw (net als in NL, de jongsten zijn van rond 1709, dus er zit qua tijd een heel groot gat. De Raffs die ik onderzocht heb, krijg ik alleen gekoppeld aan de Italiaan Augustinus Raff (1739-1827)

Kunt u een link daarvan geven?

Nienke Oudbier-Wiarda

@ Nienke,

Ik snap jouw vraag niet. Wie past er niet bij Cornelis Johannes Pieter? En wie zit er te dicht op Christiana Suzanna? 

Johanna C.

Henriette Jacoba  (geb. 4 nov 1896) zou te dicht op Christiana Suzanna (22 juni 1897) zitten als ze een dochter van Cornelis Johannes Pieter Raff zou zijn, maar je zegt dat het een dochter is van Christiaan Karel? (het kan, maar dan zou hij al in de vijftig zijn bij haar geboorte, zijn vader gaat immers ook door tot 55, dankzij de jongere zus van zijn eerste vrouw) en wie is dan de moeder? Hiske Oldermann is dan immers al overleden. Bij een andere stamboom word ik ook niet veel wijzer, omdat het de stamboom van de echtgenoot is. Of is Augustinus Dominicus een keer eerder getrouwd op jonge leeftijd? En wie is dan eveneens de moeder? De rest komt niet in aanmerking. Ik vind het moeilijk om de geboorteaktes boven water te krijgen uit het Belgische archief. (Let op, ieder kind heeft een zoon naar de opa vernoemd, dus er zijn zeer vele Augustinussen Dominicus, deze is geboren in 1875. Henriette Jacoba is wel geboren in Hoboken, dus dat verwijst wel naar Christiaan Karel. Heel af en toe vestigen ook Duitse Raffs in Nederland, maar die zijn herkenbaar aan de Duits klinkende naam en hebben helemaal niks met deze familie te maken.

 

De datum van 27 januari 1891 lijkt mij ook niet juist te zijn, dat was vér voor het huwelijk toen Cornelis Johannes Pieter slechts veertien jaar oud was en de moeder slechts dertien.

Nienke Oudbier-Wiarda

maar je zegt dat het een dochter is van Christiaan Karel?

Ik heb nergens beweerd dat Henriette Jacoba of Christiana Suzanna een dochter is van Cornelis Johannes Pieter Raff of van Christiaan Karel Raff.

Waarschijnlijk heb je deze informatie van genealogieonline? Ik kom daar verschillende publicaties tegen waarin Christiana Suzanna voorkomt, met verschillende geboortejaren. Lijkt me niet zo betrouwbaar.

Als je op de website van het Rijksarchief België niets kunt vinden, zou je ook via Zoekakten verder kunnen zoeken. Via de 10-jarentafels (geboorten) van Hoboken, Antwerpen en Berchem is misschien wel meer te vinden.

Johanna C.


Bij een andere stamboom word ik ook niet veel wijzer


Wanneer ik uw publicatie op GenealogieOnline bekijk, vraag ik me af hoe u er hoe dan ook nog wijs uit kunt worden.
Diverse personen staan er meerdere keren in. Augustinus Dominicus Raff bijvoorbeeld zelfs wel zes keer ??

Willem HakPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu