stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in België » Deel van de familie Raff naar (de buurt van) Antwerpen verhuisd

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik snap er niks van! Ik heb al deze gegevens ingevuld, maar als ik nu kijk in Adfaer, dan zie ik de Belgische gegevens bij Christiaan Karel Raff niet meer staan!! Hoe kom ik nu weer bij de juiste stam?? Ik ga nu vaak via een fout in de invoer, maar op een andere manier weet ik niet hoe ik kan zien of er meerdere bomen naast elkaar staan. Ik kan wel weer alles opnieuw gaan invullen, maar dan krijg ik weer iets dubbel en ik wil daar juist vanaf komen!

NB: wanneer ik via de familie van mijn opa doorklik, dan kom ik er wel, maar hoe kan dit dan en waarom kan ik de weg ernaar toe niet zien?? Ik heb nu soms het gevoel alsof ik met een blinddoek op door een doolhof loop!

Nienke Oudbier-Wiarda

Als je vragen hebt over Aldfaer, zou je die ook op het Aldfaer Forum kunnen stellen. Daar zitten mensen die heel veel kennis van Aldfaer hebben. Zie hier.

Johanna C.

Dit probleem is nu opgelost. Wat ik nu weer ontdek, is dat de dochter van de oma van Christiaan Karel Raff, uit een buitenechtelijke relatie, eveneens naar Hoboken is verhuisd. Het gaat om Sara (Saartje) Provoo, die in het huwelijk trad met Johannes Hendrikus Grem in 1875 in Vlissingen. Doordat er een aantal kinderen in Nederland in het huwelijk trad, heb ik er nog een paar kunnen vinden. Ik kom er niet goed achter hoe ik daar moet zoeken, echt makkelijk gaat dat niet, ik heb 4 kinderen gevonden die in Nederland zijn getrouwd, maar ik heb een groot 'gat' van tien jaar tussen de kinderen van 1880-1890 grofweg, terwijl het allemaal wel past in het vruchtbare vrouwenleven, hoogstwaarschijnlijk is het dus een groot gezin waar nog meer kinderen in die tijd zijn geboren.

Ook kom ik aan de vaderskant van mijn overgrootmoeder een oudoom (Willem) en een oudtante Adriana Cornelia Johanna Thona van Drielen tegen, die eveneens naar Hoboken zijn verhuisd.

Ook blijkt dat de zus van Christiaan Karel Raff, Johanna Adriana, een poos in Hoboken is geweest.  Volgens de Middelburgsche Courant van 28 februari 1885 is ze in Antwerpen getrouwd met Here Brouwer, die overigens zelf uit Drachten, Friesland kwam.

Nienke Oudbier-Wiarda


In de 10-jarentafel 1881-1890 van Hoboken komen 4 personen voor met de achternaam Grom. Ik heb de inschrijving van Anna Wilhelmina Grom (akte 43 in 1890) even bekeken en het blijkt dat ze in de geboorteakte is vermeld als Grem. Ze is een dochter van Frans Grem en Helena Christina Louwers, die allebei in Vlissingen geboren zijn (misschien familie van Johannes Hendrikus Grem?).

Je zou de andere 3 inschrijvingen kunnen bekijken om te zien of dit kinderen van het echtpaar Grem/Provoo zijn. Zie hier voor de 10-jarentafel.

Johanna C.
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!