stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Goede raad gewenst ? Petrus van Volsum * 1776 uit Ukkel

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik wil hierbij navragen of iemand me kan verder helpen met het volgende probleempje.

Ik ben geïnteresseerd in de vader van ene Anna Maria van Volsem die in Ukkel geboren en gestorven is (14/2/1776-30/1/1802).

Ik kwam er al achter dat haar vader Petrus van Volsum heette (schrijfwijze varieert), met Anna Maria de Preter op 14/11/1773 in ter Hulpe gehuwd was, en ook dat hij van Ukkel afkomstig was.

Mijn probleempje is zijn afstamming. Ik vond geen overlijdensakte maar anderzijds wel 2 personen met die naam die beiden een geboortedatum hebben in Ukkel en er kunnen voor doorgaan, namelijk:

  • 26/8/1741 - ouders Petrus en Joanna Lamberechts
  • 4/3/1747 - ouders Egidius en Carolina Rillaert

Wat ouderdom betreft zou de eerste mogelijkheid het meest logische zijn (zijn vrouw was in 1733 geboren), maar hoe kom ik daar nu met wat meer zekerheid achter? Heeft iemand een suggestie…?

Roemer

Had het echtpaar Van Volsum - De Preter kinderen met de namen Petrus en Joanna, dan wel Egidius (Gillis) en Carolina?

Jan Clavaux

Ik vond als kinderen, behalve de vermelde Anna Maria, enkel een zoon Andreas Josephus.

Roemer

Ik denk dat ik nu toch de oplossing zelf heb gevonden! :-)

Zoals gezegd ging het over 2 personen met de naam van Petrus van Volsum. De juiste was getrouwd met Anna Maria de Preter, de andere met Maria Bosmans.

Laatstgenoemde kreeg op 12/2/1771 een kind; bij het doopsel fungeerde Joanna Lambrechts als getuige. Daarmee is het verband gelegd: bij de juiste Petrus van Volsum kan het dan alleen nog gaan over het andere ouderpaar, Egidius en Carolina Rillaert. Daarmee is dan ook zijn geboortedatum binnen.

In ieder geval hartelijk dank voor de belangstelling!

Roemer

Kan de moeder geen getuige zijn bij haar eigen kind ?

niepoort


Zij was getuige bij de geboorte van haar kleinkind (niet van haar kind); daarom wist ik dat het niet haar zoon was die ik zocht.

RoemerPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!