stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Antwerp police immigration index Familysearch



Profiel afbeelding

Ik heb een vraagje hoe ik deze index moet lezen. Ik zie nummertjes staan, een naam en een geboortejaar. Waarom staan daar ook personen die in België zelf wonen en geboren zijn en niet het hele gezin plus ouders? De Burgerlijke Stand in België vind ik zo moeilijk doorzoekbaar, bijna geen overlijdens of geboortes. Ik kan me haast niet voorstellen dat huwelijken zoveel vaker voorkomen dan geboortes en overlijdens. (Voorbeeld downloaden is mislukt..)

Nienke Oudbier-Wiarda - 12 jun 2017 - 00:47

eeerst de persoon opzoeken in de tafels met jaartallen, er staat dan een nummer voor de persoon, deze schrijf je op.

In de zelfde lijst waarin ook de tafels staan scroll je naar beneden totdat je een serie nummers  hebt waarin dat van jou voorkomt.

Hierin zoek je jou nummer weer op en je ziet wat er over jou persoon vermeld wordt.

E.L.Smit - 12 jun 2017 - 11:09

Misschien wat gemakkelijker met de links erbij ..

De manier waarop ik het doe:

1 - Eerst een naam opzoeken in de index: https://familysearch.org/search/collection/1477769  (“Belgium, Antwerp Police Immigration Index, 1840-1930”) ...

          Noteer de gegeven jaar/periode (“Event Date”) + nummer (“File Number”).

2 - Hierna ga je naar de eigenlijke documenten: https://familysearch.org/search/collection/2023926 (“Belgium, Antwerp, Police Immigration, 1840-1930”)

          Click op “Browse through 1,339,442 images” en select jaar/periode + nummer reeks.

          Blader tot je je nummer vindt.

 

Verder snap ik niet waar je het overhebt wanneer je schrijft dat er een gebrek aan geboorte en overlijdens documenten is. FamilySearch heeft zoveel online staan. Via http://zoekakten.nl/indexbe.php  kun je zien wat er zoal online staat.

 

Sylvia

Ozlady - 12 jun 2017 - 15:25

De Antwerpse politiedossiers zijn ook raadpleegbaar via http://zoekakten.nl/plaatsen.php?id=AW|B0000|.

@Nienke. Jammer, dat je een gebrek aan Belgische BS-akten ervaart. Niet terecht.

Bijna dagelijks worden er aan zoekakten geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten van Belgie toegevoegd.

zoekakten.nl - 12 jun 2017 - 15:46

Als je Wiewaswie.nl gewend bent, is het best wel moeilijk zoeken. Wat betekenen bv de afkortingen van de provincies in België? Ik ken niet alle provincies.

In Amsterdam ondervind ik soortgelijke zoekproblemen. Wel heb ik gezien op een gezinskaart dat het echtpaar Cornelis Johannes Pieter Raff en Rosalia Margaretha Maria Zeelmaekers bij hun dochter Christiana Suzanna Raff en hun schoonzoon Aloysius Johannes Elling in huis wonen. Kennelijk zijn ze daar ook gaan wonen. Dat zou betekenen dat ze daar ook zijn overleden, maar ik kan geen gewone overlijdens en geboortes vinden daar. Wel allerlei 'aparte' verzamelingen. Ik vind het veel makkelijker om op persoon te zoeken. Ook vreemd dat ik wel het huwelijk van Christian Suzanna Raff met Aloysius Johannes Elling gewoon kan vinden op Wiewaswie in Amsterdam, is daar nog zo weinig van daar op gezet?

Kan natuurlijk zijn dat Cornelis Johannes Pieter Raff na 1960 is overleden. Hij is ook een neef van mijn overgrootmoeder, haar overlijdensdatum is wel te vinden (1958), maar die van haar man niet (1961) Ze is maar 3 jaar jonger dan deze neef. Maar overgrootvader is tenminste wel te vinden in de krant.

Nienke Oudbier-Wiarda - 12 jun 2017 - 22:54

De inhoud van de berichten gaat een beetje afwijken van de onderwerptitel. Maar toch maar even antwoord op uw vragen.

De huwelijksaktes van Amsterdam zitten in wiewaswie. De geboorte- en overlijdensaktes niet. Daarvoor kunt u zoeken via zoekakten in de 10 jaren tafels etc. Ook de huwelijksbijlagen zijn daar te vinden. Verder biedt het Dan wat betreft Amsterdam ook prima gezinskaarten en persoonskaarten aanvia haar site als ook een overgroot deel van het bevolkingsregister. Het is een stapje extra t.o.v. wiewaswie, maar zoeken kan ook heel ontspannend zijn.

Dan wat betreft Cornelis Johannes Pieter Raff en Rosalia Margaretha Maria Zeelmaekers. De gezinskaart van Aloysius Johannes Elling geeft aan dat zij in 1919 zijn vertrokken naar Hoboken. Indien zijn tijdens hun verblijf bij de kinderen zouden zijn overleden wordt dat ook op de kaart aangetekend. Lees evt ook de handleiding bij gezinskaarten voor de betekenis van de kolommen bij stadsarchief Amsterdam.

Indien het echtpaar na 1940 nog in Amsterdam had gewoond was er een archiefkaart van een persoonskaart aanwezig geweest. Die is er niet. Wel van hun dochter en schoonzoon, maar die had u ongetwijfeld al gevonden. 

https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=Elling&x=1&z=b#

 

mvg-Ben

Ben Wegman - 13 jun 2017 - 08:44


Ik zag inderdaad het jaartal 1919 staan. Ik vermoedde dat het over een verhuizing ging, ik heb wel meer gezinskaarten gezien. Maar misschien geldt het jaartal voor de (schoon-)ouders. Ik kon het allemaal niet zo goed lezen. Op de achterkant van de kaart staan een heleboel adressen en jaartallen. Dus nu moet ik weer naar Hoboken toe. Moet ik nu eerst alle denkbare jaartallen doorspitten? Kan dat niet wat simpeler?

Pas na het doorspitten van die kaart heb ik de gebruiksaanwijzing gelezen. (Over de aantekening van de persoonskaart)

In 1919 leven ze dus nog en de overlijdenskaarten lopen tot 1910. Kun je ook in Hoboken in gezinskaarten kijken, kranten en namen op begraafplaatsen zoeken zoals in Nederland?

Josephus Johannis (Johannes) Raff is in 1897 nog in leven bij het overlijden van zijn tweede vrouw in Rotterdam. Hij is dan 69 jaar oud. Daarna ontbreekt ieder spoor. Het is mogelijk dat hij ook naar Hoboken is vertrokken. Zijn zus Johanna Adriana is daar immers ook een poosje geweest (ze is daar voor de tweede keer getrouwd), maar dat was tenminste nog in een Nederlandse krant te vinden.

Nienke Oudbier-Wiarda - 13 jun 2017 - 17:37







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu