stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Gevraagd: doop van Maria Beken en van Elisabet Jan Beken, omgeving Minderhout ca 1650?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Op 7 februari 1675 wordt te Minderhout (B) gedoopt Catharina, dochter  van Christianus Cornelius Lenaerts en Maria Beken. Peter en meter zijn Cornelius Lenaerts en Elisabeth Joannis Beken.

Op 13 april 1677 wordt te Minderhout (B) gedoopt Joanna, dochter van Jaspar Jan Beken en Perijntie Cornelis Leenaerts. Peter en meter zijn Cornelis Leenaerts en Elisabeth Jan Beken.

Christianus, gedoopt Minderhout 29 okt 1639 , en Perijntje/ Petronella, gedoopt Minderhout 24 maart 1643, zijn broer en zus, zoon en dochter van Cornelius Lenaerts en Maria Christiani/Kerstens.

Wie weet de doop en de ouders van Maria en van Elisabet? Zijn het zussen?

Is er een relatie met Jaspar Jan Beken, en zo ja welke?

Kees van Beek

Cornelis Lenaerts en Elisabeth Jan Beken zijn op 13-4-1677 doopgetuige bij dochter Joanna, van Gaspar Jan Beken en Petronella Cornelis Lenaerts. Elisabeth zal dus wel een zus van Gaspar zijn.

Gaspar Jan Beken is hoogst waarschijnlijk op 15-4-1657 gedoopt als Gaspar Anthonius, zoon van Joannes Beken en Joanna NN. Meer kinderen van dit echtpaar zijn in Minderhout niet gedoopt, maar aan de doopgetuigen te zien is er een verwijzing naar het nabijgelegen Ravels.

Jan Clavaux

Jan,

dank je wel voor je reactie. Hoe kan je aan de doopgetuigen zien dat er een verwijzing is naar Ravels?

Ik heb er ook aan gedacht dat Elisabet wel eens een (half)zus van Jaspar zou kunnen zijn, maar ik zoek een bewijs: bv een huwelijk van Elisabet Jan Beken, waar Jaspar en/of zijn vrouw Joanna (Michiel Houtermans) doopgetuigen zijn. 

Kees van Beek

De laatste doopgetuige komt uit Ravels. Als ik het goed lees, komt het echtpaar Joannes Beken x Johanna daar ook vandaan.

Jan Clavaux


Jan, dank je wel voor je reactie

Jan Jacob Beken/Beecken komt uit Hooge Mierde. Merkwaardig dat de pastoor er dat niet bij schrijft.

Johanna komt uit Ravels. Simon Peter de Lelie, gehuwd met Catharina Michiel Houtermans, een (oudere?) zus van Johanna, woont in Ravels.  

Kees van BeekPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!