stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Fabrieken Raff-plastics gerelateerd aan familie?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

In Houthulst en Londerzeel België bevinden zich 2 fabrieken die plastic verwerken. Weet iemand of die te maken hebben met de familie Raff? In de twintigste eeuw leefden de meeste (5) mannelijke leden van die familie in België. In 1977 overleed de laatste man met de achternaam Raff in Nederland. Het is een zeer aparte familie. Ze hebben namelijk werkelijk niets te maken met andere families met dezelfde naam die vrijwel altijd uit het buitenland komen. Alleen de Nederlandse en Belgische hebben met elkaar te maken. (En dan ook niet de zeventiende eeuwse Hollandse familie, die gaat in rook op.) Het is niet zoals mijn geboortefamilie Wiarda waar iedereen die die naam draagt ook echt familie is, zelfs als je niet zou voorkomen in mijn stamboom (andere tak dus)

Nienke Oudbier-Wiarda

In beide gevallen gaat het om RAFF Plastics, met de hoofdvestiging in Houthulst. Op de website worden twee medewerkers genoemd waarvan eentje de mede-eigenaar is. Op LinkedIn kom ik niet veel verder.

Aangezien de naam RAFF in kapitalen geschreven wordt vermoed ik dat het niet gaat om een familienaam maar eerder verwijst naar de activiteiten van het bedrijf (recycleren, afvalverwerking). Maar ik kan het mis hebben natuurlijk. Ik denk daarom dat u het beste even kunt bellen of mailen met het bedrijf.

Succes.

JP Ouweltjes

JP Ouweltjes heeft gelijk.

Kijk voor de aardigheid eens op WieWasWie naar bijvoorbeeld de familie HEMA of de families RABO, GAMMA of AMRO.

Jan Clavaux


Hahah.... iedereen weet dat dat afkortingen zijn en Blokker is wel degelijk van een familie.. De familienaam van mijn moeder (Sorel) fabriceert ook laarzen en zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de familie. Lijkt me stug dat dat ook een afkorting is.) Bovendien wordt niet overal op de site met hoofdletters geschreven, de ene keer RAFFPLASTICS, de andere keer als Raff Plastics.. Dat tweede wijst wel op een naam. Die eerste kapitalen overtuigen mij niet, dan zou P.L.A.S.T.I.C.S. ook een afkorting moeten zijn. Het bedrijf is in 1976 opgericht, dus als ik al een naam krijg, kan ik hem natuurlijk niet koppelen omdat de jongste toen al 59 was waar ik nog een naam van heb. In België heb ik nog twee namen gevonden in het telefoonboek met een voorletter, ze wonen niet echt in de buurt van de fabrieken, maar tegenwoordig hoeft dat niet echt meer. Wel klopt het zo ongeveer met de site waar je kunt kijken waar achternamen voorkomen (niet meer in NL, alleen in de 3 districten net onder Zeeuws-Vlaanderen en Noord-Brabant.) In België zijn ze veel strenger in de privacy.

Nienke Oudbier-WiardaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!