stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in België » Info vader van mijn over-grootmoeder Wilhelmina Teunis (geboren te Borgerhout op 30-06-1884) gezocht

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Mijn bet-overgrootmoeder Francisca Teunis is op 30 juni 1984 in Borgerhout bevallen van haar dochter Wilhelmina Teunis. De vader is onbekend, dit komt waarschijnlijk doordat de moeder niet gehuwd was en de familie de zwangerschap zoveel mogelijk verborgen wilde houden. Dit is volgens mijn inmiddels overleden oma ook de reden dat Wilhelmina in Belgie is geboren ipv in Nederland waar Francisca woonde. 

Het enige wat mijn oma kon vertellen is dat de vader een handelaar uit Brussel zou zijn. Of dit klopt durf ik niet te zeggen, er werd bij mijn oma thuis bijna niet over gesproken. Ik zou graag willen weten wat er op de geboorteakte staat van Wilhelmina, wordt hier een vader genoemd?

Wordt er niets genoemd dan ben ik bang dat de zoektocht hier eindigt, of de familie van de vader moet nog op zoek zijn naar ons...Bij voorbaat dank voor tips!

Rosa

Hierbij de akte: uiteraard wordt er in de akte geen vader genoemd. Soms kun je geluk hebben en wordt bij dopen een vader vermeld.

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:33SQ-GP67-ZLK?i=462&cc=2138481

Misschien dat je ook nog zin hebt om het bevolkingsregister van Borgerhout door te bladeren, maar ik weet niet of ze daar ook langere tijd verbleef.

http://zoekakten.nl/plaatsen.php?id=AW%7C11002S%7C&id=AW%7C11002S%7C%23fb

mvg-Ben

Ben Wegman

Hi Ben, die kreeg ik dus niet gevonden. 

Ik ga nog even verder zoeken maar heel erg bedankt voor je hulp! 

Rosa

@Rosa,

Klik eens op onderstaande pagina http://zoeken.felixarchief.be/zHome/Home.aspx op "openbare vreemdelingendossiers" en zoek op veldnaam = familienaam naar Teunis.

Je vindt dan twee documenten van je bet-overgrootmoeder.

zoekakten.nl


geweldig, dank je wel!

RosaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!