stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Belgische Vluchtelingen in Eemnes - Familie Joannes Albertus van der Veken en Rosalia de Wit

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

De Historische Kring Eemnes bereidt een tentoonstelling voor over Eemnes in de 1e Wereldoorlog (1914-1918).

Hier wordt ook aandacht geschonken aan de Belgische vluchtelingen die in Eemnes verbleven in deze periode.

In de Villa Machrisjo werd in de loop van de WOI een bejaardenhuis ingericht voor Belgische bejaarden.

Onder de bewoners bevonden zich ook:

Joannes Albertus van der Veken, geboren Neerijse (B) 06-01-1844, en zijn vrouw Rosalia de Wit, geboren Neerijse (B) 11-12-1851.

Zij kwamen op 03-11-1917 vanuit Hilversum naar Eemnes en vertrokken op 27-08-1918 weer naar Hilversum (Violenstraat 72).

 

De Historische Kring Eemnes wil graag in contact komen met eventuele nakomelingen van dit echtpaar, of andere personen, die verhalen kunnen vertellen over hun verblijf in Nederland en met name in Eemnes en die eventueel foto's van hen hebben.

U kunt reageren op dit bericht, maar ook contact opnemen met de Historische Kring Eemnes via: genealogie @ historischekringeemnes.nl

(bij het overtypen van het mail-adres de spaties weglaten).

Harry van der Voort.

Harry van der Voort


Hallo Harry, op dit moment alleen dit kunnen vinden, Joannes en Rosalia zijn op 25-01-1873 te Neerijse gehuwd. (Akte nr.2) Van beroep was hij: Slotmakersgast en zij: Naaister. Zijn ouders waren: Petrus VanderVeken en Maria Josepha VanderVeken (?). Haar ouders waren:Joannes Baptist Dewit en Isabelle Van Aerschot. Als zij (?) (Joannes en Rosalia) kinderen hadden, dan moeten die in België geboren zijn. (??)

DHv. E.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!