stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Huwelijksakte Godefroid Nicolaus - Goyens Catharina


Profiel afbeelding

Ik heb de overlijdensakte en de huwelijksakte bestudeerd en in overleg met Daniel Schepens zijn wij tot de conclusie gekomen dat Sauwens en Sauwaise waarschijnlijk dezelfde persoon waren en ook de datums met catharina G. lijken te kloppen. Ik heb ook nagekeken waar het regiment van Sauwaise zich bevond rond die tijd . Het bevond zich te Leuven . Dus waarschijnlijk zijn ze gehuwd in Leuven.

Goddevriendt Maurice

Sauwaise J. ------ Sauwens J.

In de Leuvense klappers staat vermeld dat C. Goyens gehuwd is met Sauwen J. op 23.1.1694. Ook is er vermeld dat C. Goyens en N.Godefroid een eerste kind hadden op 27.1.1704. In de L.K. staat ook dat Sauwaise J. overleden is op 30.4.1701. Dus hebben wij conclusies getrokken dat beide dezelfde personen zijn. In principe komt die Sauwaise J. niet voor in mijn stamboom , enkel om te tonen dat C. Goyens en Godefroid Nicolaus in principe gehuwd zijn tussen 30.4.1701 en 27.4.1704.Ik denk wel dat dit een plausibele uitleg is is voor deze situatie.

Goddevriendt Maurice

Ik kan na nadere vergelijking met hetzelfde handschrift een aantal pagina's terug wel meegaan in de lezing Joes Sauwen in de trouwinschrijving van 1694. Het zou inderdaad mooi passen als dit dezelfde is als de in 1701 overleden militair. Maar de trouwinschrijving van 1708 blijft problematisch omdat de naam van de bruid helemaal fout zou zijn, voor- en achternaam - afgezien nog van het feit dat er al kinderen gedoopt waren door Godefroij en Goyen.

Heeft U alle doopgetuigen eens op een rijtje gezet en allemaal proberen te traceren?

Verder vroeg ik me af of er kinderen gedoopt zijn door Sauwens x Goyen.

Zijn er geen andere archieven van Leuven bewaard gebleven ? De DTB boeken geven nu eenmaal niet voldoende uitsluitsel.

Peter S


N.Godefroid &C.Goyens : 1. Adrianus 27/1/1704 - P: Adrianus Goyens - M: Margaretha Stuckens ; 2. Engelbertus 15/9/1706 - P: Angelus Verlaat - M: Anna Wittows ; 3. Petrus - P: Petrus Merckx - M: Barbara Sibens ; 4.Joanna Maria - 1711 - P:Theodorus Van Mellaert - M: Joanna Maria Merckx; N.Godefroy & Maria Boon : 1; Petronella 1716 P: Jacobus Geeraert - M: Petronella Cremfoort.

Dit waren de peters en meters van de kinderen van N. met Goyens en Boon

Nadien is ernog een Goddevriendt Nicolaus gehuwd in 1730 met Catherina Corthout met kind 1 Guilleminus op 2/1/1732 maar dat was in Linden.

Een laatste maal huwde hij met Theresia Vranckx Op 26/7:1744 waarmee hij nog een kind had nl Anna Maria 26/3/1745

Hij overleed evenals zijn laatste echtgenote in 1745.

Goddevriendt MauricePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!

Inloggen Registreer nu