stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Joannes Livinus de Meij geboren 24 oktober1823 in Gent



Profiel afbeelding

Hallo ,

Wie heeft in zijn stamboom meer gegevens over Joannes Livinus de Meij geboren 24-10-1823 in Gent.

Hij is als jongeman vrijwillig in miltaire dienst getreden en naar Indonesie gegaan waar hij 1864 in Semarang is overleden. Hij had met inl vrouw  6 kinderen.

Ik wil graag gegevens uitwisselen.

Mogelijk dat hij ook nog in Belgie een relatie of gehuwd was.

groet John Snackers

snackers - 30 mei 2019 - 15:43 (laatst bijgewerkt 31 mei 2019 — 11:41 door moderator)

Hallo,

Weet u soms in welke parochie hij geboren werd ? Ik woon in Gent en uw vraag interesseert me - maar om verder te zoeken heb ik de parochie nodig.

Grts Etienne Huijghe

Huijghe Etienne - 30 mei 2019 - 18:39

Ter aanvulling van bovenstaande, zijn stamboekinschrijving lijkt me deze, onder de naam Johannes Demeij, suppletiefolio nr.7097 : link.
Daar staat overigens als geboortedatum 1.11.1823, Gend (B), zoon van Martinus Demeij en Catharina de Grave, en zijn overlijden 20.11.1864(?) te Oenarang. Hij was in 1847 vrijwillig in dienst getreden.

Peter S - 30 mei 2019 - 19:48 (laatst bijgewerkt 30 mei 2019 — 19:50 door auteur)

Ter aanvulling van bovenstaande de geboorteakte, hoewel wellicht ook al bekend bij de vraagsteller. Zijn ouders woonden in de Cosijnstraete en heetten voluit Martinus Emmanuel de Meij en Catharina Joanna Livina de Grave.

Peter S - 30 mei 2019 - 20:03 (laatst bijgewerkt 30 mei 2019 — 20:06 door auteur)

Etienne Huijghe

het enige dat ik weet is de geboorteakte  Geboorteakte nr 2098 Gent 24-10-1823  

misschien helpt dit?

grt   john

snackers - 31 mei 2019 - 09:59

Peter S, 

Dit is allemaal korrekt had ikzelf al gevonden. Maar er is iets waar ik na heel lang zoeken nog steeds geen bevestiging van kan vinden dat is nl zijn relatie met inlandse vrouw   haar naam  maar ook een definitieve erkenning van al hun 6 kinderen.

vandaar dat ik nu op Belgie forum zoek naar iemand die van deze familie de Meij ( Demey) in Gent een stamboom heeft waar wellicht  meer over zijn leven in Indonesie bekend wordt.

Ook is de vraag of hij wellicht in Belgie ook getrouwd was en daarom vrijwillig naar Indonesie is gegaan om geld te verdienen.

Dus wie helpen kan laat het me weten

groeten John

snackers - 31 mei 2019 - 10:11

[@John, het is zaak om volledig te zijn met het verstrekken van informatie in de vraag. Antwoorden liggen vrijwel nooit klaar op de plank, en dus moet er om de vraag heen gezocht worden. Misschien kan iemand meer opmaken uit die stamboekinschrijving, en de ouders uit de geboorteakte - hadden m.i. in de vraag moeten staan. Het frustrerende aan het meedoen aan dit forum is dat een vraagsteller onvolledig is en vervolgens zegt "had ikzelf al gevonden".]

Peter S - 31 mei 2019 - 11:57

Hallo,

De Kozijntjesstraat(zeer korte straat niet ver van Portus Ganda) is er nog , maar dit wist u misschien al - een moeilijke opgave is de vraag of ie soms getrouwd was - ik heb de tafels van de stad Gent bekeken van 1833/1842 en 1843/1850  = geen spoor +bij Geneanet ZOEKEN 53 antwoorden ontvangen = geen spoor wel 4.799 resultaten in de genealogie bib ! En dan  blijft nog het feit, als hij zou getrouwd zijn dat dit niet noodzakelijk in Gent moet zijn. U zou inderdaad een collega moeten kunnen vinden met deze familie op zijn SB - een "kleine" suggestie : zou het plaatsen van je vraag bij een Belgisch forum soms niet kunnen helpen ? Stamboomforum is zeker genoegzaam bekend in Vlaanderen maar uit ondervinding weet ik dat er nog zeer veel Vlamingen-stamboomzoekers rondlopen die er nog nooit van gehoord hebben !

mvg

Etienne 

Huijghe Etienne - 31 mei 2019 - 18:04

Etienne Huijghe,

Ik ben blij dat ik iemand in Gent gevonden heb nl U die mij bij de zoektocht naar de familie de Meij ( deMey) behulpzaam is. Zelf heb ik heel lang geleden vele archieven in Belgie bezocht in mijn zoektocht naar familie BECKX en heb dat met heel veel plezier gedaan omdat de belgen erg behulpzaam zijn. Nu is er in mijn Beckx stamboom een familierelatie mijn Schoonmoeder de Meij en van daar ben ik op zoek gegaan naar hun roots.Deze begint in Indonesie en voert terug naar Gent  Joannes Livinus. Wat ik van U nu hoor is dat hij vermoedelijk niet is gehuwd in Gent maar mogelijk elders, maar blijft sowieso een vraagteken. Bij mijn zoektocht naar de familie Beckx kom ik een gelijkwaardige situatie tegen dat de jongeman uit Leuven als vrijwillige militair vertrok naar Indonesie terwijl hij in Brussel was gehuwd en zijn vrouw met 2 kinderen achterliet om 6 jaar als militair te gaan werken. De praktijk verliep geheel anders hij overleed op terugweg in 1846 op zee heeft zijn kinderen en vrouw niet meer gezien maar had wel een relatie met inlandse vrouw waaruit nog 4 zonen. Zoiets zou hier nl ook kunnen vandaar mijn vraag. Hoe dan ook ik denk dat ik een nieuwe zoektocht zou moeten starten vertrekpunt Joannes Livinus en zijn broers en hun nakomelingen zover mogelijk tot heden om zodoende iemand in die familie te vinden die e.e.a. heeft vastglegd in een stamboom en mogelijk meer weet over hem. Misschien dat U als Gentenaar mij een klein beetje op gang wil helpen. Ik heb heel wat gegevens in mijn PC en wil graag met U via separate e.mail deze uitwisselen en niet via deze site.

mvg

John Snackers 

snackers - 1 jun 2019 - 15:30

Hallo John,

Met bovenvermelde data kan je makkelijk een roman schrijven - moest Joannes Livinus ongeveer hetzelfde voorhanden hebben zou wel uitzonderlijk zijn, maar je weet nooit waar je uitkomt ! Ik wil zeker helpen : etienne.huyghe@skynet.be  

Ben ten zeerste benieuwd naar het vervolg van deze zoektocht

 

mvg

Etienne

Huijghe Etienne - 1 jun 2019 - 22:46


Etienne,

e-mail met informatie is verstuurd naar Uw adres

mvg

John Snackers

snackers - 2 jun 2019 - 11:22







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu