stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Gezocht: huwelijksakte en ouders van Clementina Wuijts geboren op 26-10-1862 in Antwerpen [opgelost]


Profiel afbeelding

Clementina Wuijts is geboren op 26-10-1862 in Antwerpen - en is op 10-12-1922 overleden in Harderwijk.

Zij is gehuwd met Franciscus Petrus (Francois Pierre) Dellen, geboren op 26-12-1861 in Borgerhout, Antwerpen en overleden op 06-09-1896 in Zwolle - zijn ouders zijn Joannes (Jean) Dellen en Joanna Carolina Loos.

ik zoek de huwlijksdatum en -plaats van deze Clementina Wuijts en ook wie haar (voor)ouders zijn.

H. Visscher

Ik denk dat het huwelijk nog in Antwerpen gesloten is. Ik zie een, voorlopig, oudste kind (een dochter die in Amsterdam 1916 trouwt en dan 29 jaar is) dat nog in Antwerpen geboren is. Latere kinderen zijn in  Zwolle geboren.

Liesbeth Niepoort

Hier haar geboorteakte: link

JP Ouweltjes

Meer over haar ouders hier

JP Ouweltjes

Ze zijn getrouwd op 7 februari 1885 in Antwerpen. Zie hier voor de huwelijksakte (akte 175).

En zie hier voor de eerste bladzijde van de huwelijksbijlagen. De bijlagen staan op image 480-484.

Johanna C.

Dank JP Ouweltjes en Johanna C - ik heb helaas geen goede weergave van de aktes via Family Search.

Misschien kan iemand de namen van de (voor)ouders van Clementina Wuijts  in een bericht hier aangeven.

H. Visscher

Ouders waren Franciscus Gabriel Wuyts en Joanna Neefs.

Om familysearch te gebruiken dient u eerst in te loggen.

JP Ouweltjes

Dank voor alle informatie !

H. Visscher

Uit de huwelijksbijlagen blijkt:

- Joanna Neefs is overleden op 2 november 1862 in Antwerpen. Zij is een dochter van wijlen Petrus Joannes Neefs en van wijlen Petronella Van Ham.

- François Gabriel Wuyts is overleden op 28 augustus 1869 in Louvain (= Leuven). Hij werd geboren te Keren, provincie Antwerpen op 10 mei 1826 en was weduwnaar van Jeanne Neefs en echtgenoot van Jeanne Marie Govearts. Hij was de zoon van Martin Wuyts en Anne Cornelie Vissers, overleden.
Het afschrift is in het Frans en in de linkerkantlijn missen wat letters. Als geboorteplaats is vermeld: Keren, maar waarschijnlijk staan er nog één of meerdere letters voor. Keren is mogelijk Ekeren.

Johanna C.

Franciscus Gabriël Wuijts is inderdaad op 10 mei 1826 in Eeckeren (Ekeren) geboren. Zie hier voor de geboorteakte (akte 64).

Vader Martinus Wuijts was 39 jaar en veldwachter van beroep. Moeder Anna Cornelia Vissers was 40 jaar oud.

Johanna C.

Wat een mooie toevoegingen Johanna C.

Ik ben onvoldoende vaardig in de Franse taal - en vind al deze info via de bijzondere deskundigheid van forumleden boven verwachting.

Clementina Wuijts is dus op 07-02-1885 in Antwerpen gehuwd met Franciscus Petrus (Francois Pierre) Dellen.

Ik noemde de ouders van hem al in mijn eerste bericht - dat zijn Joannes (Jean) Dellen en Joanna Carolina Loos - zij zouden op 10-04-1869 in Borgerhout, Antwerpen gehuwd zijn.

En de ouders van deze Joanna Carolina Loos zouden Godefridus Loos en Maria Joanna Theresia Nory zijn, die op 20-09-1838 in Antwerpen gehuwd zouden zijn.

Over de ouders van Johannes (Jean) Dellen weet ik helaas niets - wel dat deze Johannes (Jean) Dellen geboren zou zijn op 05-03-1842 in Borgerhout, Antwerpen.

H. Visscher

Zie hier voor de huwelijksakte van Joannes Dellen en Joanna Carolina Loos (akte 19). Zij zijn inderdaad op 10 april 1869 in Borgerhout getrouwd. Volgens de huwelijksakte zijn de ouders van Joannes Dellen: Petrus Joannes Dellen en Maria Catharina De Bie. Bij het huwelijk zijn ze allebei al overleden.

Volgens de huwelijksakte is Joannes Dellen inderdaad op 5 maart 1842 in Borgerhout geboren. Bij het huwelijk in 1869 was hij weduwnaar van Josephina Zelia Girardin. Zij is overleden op 7 september 1867 in Borgerhout.

En zie hier voor de eerste bladzijde van de huwelijksbijlagen. De bijlagen staan op image 651-656.

Johanna C.


Ook nu helpt geneanet weer verder [link]

Uiteraard wel gegevens controleren.

JP OuweltjesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu