stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Geboorteakte van Maria Elisabeth van Mulbreght, Boechout 20-4-1804


Profiel afbeelding

Maria Elisabeth van Mulbreght is volgens haar huwelijksakte (Boechout, 26-11-1828) geboren in Boechout op 20-4-1804 als dochter van Wilhelmus van Mulbreght en Joanna van Eeckhout.

Op die genoemde datum kan ik de akte niet gevonden krijgen.

Geboortedatum volgens Franse jaartelling: 30 Germinal in het jaar XII.

Olav

Ron

Ron, ik heb het er even in mijn originele bericht bijgezet.

Olav

Ik doe maar weer eens dubbel zoekwerk : de geboorte zou dus hier normaliter staan. Ik zou ook hebben verwacht dat een link naar de huwelijksinschrijving zou zijn opgenomen in de vraag.

Enfin, zoals al eerder is gebleken bij een vraag van @Olav, werden indertijd niet alle gebeurtenissen aangegeven bij de burgerlijke stand, dus wellicht is alleen de doop ingeschreven in een parochieregister van de kerk die niet op Familysearch staat voor die tijd. De geboortedatum vermeld in de trouwinschrijving is wellicht gebaseerd op die inschrijving in het doopregister. Niets mysterieus dus, en het is dan zaak - indien men perse de originele inschrijving wil hebben - om op een of andere wijze de doopboeken in te zien die mogelijk alleen ter plaatse zijn.

Zelf zou ik aannemen dat de informatie in de trouwakte correct is - de ouders staan er bij. Is hun trouwinschrijving al gevonden, en dopen/geboorten van andere kinderen - in Boechout? Dan lijkt me er toch echt niets mis met bovenstaande.

Peter S

Hoi Peter,

Dan zouden haar huwelijkse bijlagen extra bewijs kunnen leveren voor haar doop/geboorte. Maar die bijlagen (Boechout, 26-11-1828) kan ik helaas niet vinden. Jij misschien wel?

Olav

Nee, er lijkt hier een hiaat 1825-1831 in de HB : link, maar gelukkig staan de details zoals ouders en geboortedatum in de huwelijksakte, en moeten we er in principe van uit gaan dat de ambtenaar deze correct heeft overgenomen van het aangereikte materiaal. Nogmaals, als de ouders verder terug te vinden zijn in Boechout dan zou voor mij de kous hiermee af zijn, zo'n scherpslijper ben ik niet.

Peter S

Haar grootouders trouwen te Oirschot rk op 08-02-1756 als Joannes van Meulebrecht met Anna Hobbelen. (d.v. Wilhelmus) nadat zij te Oirschot schepenbank ondertrouwden als Johannes Peters van Mulbrecht met Anneken Willems Hobbelen.

Haar ouders trouwen te Boechout op 07-02-1797 als Guilmus Vanmeulbrecht met Joanna Van Eeckhaute, kinderen:

-Maria Theresia geboren op 15-04-1798 te Boechout. https://www.mupload.nl/img/v406unrn858a0.jpg

 

Haar vader trouwde eerder met Elisabetha Janssens.

Ron


Helemaal duidelijk.

OlavPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu