stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Laurent Delhaye (Delhaije) en Johanna Geertruida Drabbij in Brussel (1837) [opgelost]


Profiel afbeelding

Hallo,

Ik ben op zoek naar meer info over Laurent Delhaye en Johanna Geertruida Drabbij. In 1811 werd hun dochter Maria Delahije in Zutphen geboren. Uit haar huwelijksakte in 1837 blijkt dat haar ouders dan in Brussel wonen, waar haar vader Laurent winkelier is. Laurent moet omstreeks 1776 geboren zijn: waar is onbekend. 

Hier loopt het spoor naar beiden ook dood. Voor zover ik heb kunnen zien staan de archieven van de BS Brussel niet online, alhoewel ze wel gedigitaliseerd zijn. Of de ouders van Maria ook tot hun dood in Brussel zijn blijven wonen is mij niet bekend.

Iedere verdere info over een van beiden is dan ook hartelijk welkom. 

Paul Rogier

Jan Clavaux

Blijkens de huwelijksakte te Sint-Jans-Molenbeek op 31.3.1845 van een Jean Joseph Delhaye, 26 jr., geb. ald., zoon van Laurent Delhaye en Gertrude Drabbe (66 jr.), was Laurent overleden te Brussel op 10.6.1844. Die overlijdensakte zou eenvoudig met @Jan's links terug te vinden moeten zijn.

Peter S

het huwelijk van Laurent Delhay en de nog geen 16-jarige Gertrud Drabbe was op 18.06.1799 te Anderlecht [zie hier (eerst inloggen bij het Rijksarchief]

Peter B


Hartelijk dank voor jullie hulp. Ik ben al weer wat verder gekomen.

Paul RogierPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu