stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Jossine Vermeersch of Judoca Verbeke? * omstreeks 1752 in Deerlijk, overl. aldaar 1817



Profiel afbeelding

Volgens mijn gegevens werd Maria Joanna Steelandt omstreeks 1752 geboren in Deerlijk, waar ze ook stierf op 5/10/1817, zie overlijdensakte. In deze akte wordt verwezen naar haar ouders als zijnde Petrus Steelandt en Jossine Vermeersch. In de geboorteaktes van Deerlijk vind ik echter geen geboorte van Maria Joanna Steelan(d)t terug, noch een huwelijk tussen Petrus en Jossine. Andere stamboomonderzoekers verwijzen echter met betrekking tot deze zelfde familie naar Judoca Verbeke, als zijnde synoniem voor Jossine Vermeersch. De trouwakte van deze laatsten vind ik wel terug in Deerlijk, maar een dochter van dit echtpaar met de naam Joanna (niet Maria Joanna) werd geboren in Desselgem in 1748, en niet in Deerlijk, zoals op de overlijdensakte vermeld staat.  

Mijn vraag: kan het inderdaad dat Jossine Vermeersch en Judoca Verbeke inderdaad dezelfe persoon zijn, of heb ik het bij het rechte eind, en is dit niet mogelijk of gebruikelijk? 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Rita Goesaert - 24 feb 2022 - 10:26 (laatst bijgewerkt 24 feb 2022 — 10:43 door moderator)


Overlijdensakten kloppen wel vaker niet. Aangevers hebben vaak niet persoonlijk de ouders van een overledene gekend. De naam Judoca is latijn voor Joostje of Josina.

Annemarie57 - 24 feb 2022 - 11:57







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu