stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Biologische lijn of officiele lijn. Nijp/Rijpstra


Profiel afbeelding

Ik ben het enigst kind van Trijntje Rijpstra gb 1924, dochter van Uttjen Rijpstra (ook aangegeven door Pieter Hendrik Kracht ) , zoon van Jan Aans Rijpstra en Baukje Pieters Bakker.

Uttjen Rijpstra was getrouwd met Ijtje Rijpstra Elsinga , mijn oma en opa.

CvD - 4 apr 2021 — 20:46

Annette van der Linden, zou u mij een bericht kunnen doen?

CvD - 8 apr 2021 — 11:01

CvD, ik kan alleen op deze manier op uw melding reageren. Het feit dat ik nogal terughoudend deed met het beantwoorden van uw melding, was, omdat u zichzelf alleen heeft aangemeld met initialen CvD en die kon ik niet echt plaatsen in mijn stamboombestand. Maar na uw melding dat u een zoon bent van Trijntje Rijpstra, ga ik ik ervan uit dat u van uw voornaam Carl heet, getrouwd bent en 2 dochters heeft. Alleen voor de achternaam kan ik niet echt de letter "D" plaatsen. 

Zoals u waarschijnlijk hebt kunnen lezen, verdiep ik me al heel wat jaren in de familie Pieter Hendrik Kracht en Baukje Pieters Bakker. En vooral de grote geheimzinnigheid rond het tweetal met het uitzonderlijk grote gezin. Lange tijd, voordat ik me ook maar met genealogie bezig hield, ging ik er eigenlijk vanuit dat er geen zusters en broers waren aan mijn oma's kant, maar dat bleek dus een misvatting. Mijn oma, Baukje Kracht, sprak nooit over haar familie en ik heb ook nooit foto's van haar broers of zusters gezien. Achteraf bleek dat ze in ieder geval nog zelfs tijdens de oorlogsjaren contact met ze had en dat familieleden, zoals Maaike Rijpstra, die toen getrouwd was met Pieter Jan Mikmak, het woonadres van mijn oma en op als postadres gebruikte. Dus er was degelijk contact met de familie, alleen heb ik het nooit geweten. Het kan natuurlijk best zo zijn, dat zij, na de scheiding van mijn opa Gerrit Boonstra en haar huwelijk met Klaas Nieuwenhuizen, alle contact heeft verbroken. Zij verhuisde ook van Amsterdam naar Limburg. Wie zal het zeggen. Ik kan het niemand navragen, want niemand is meer van het gezin van mijn oma in leven. 

Waar ik eigenlijk naar op zoek ben, is nakomelingen van het echtpaar Pieter Hendrik Kracht en Baukje Pieters Bakker en of er verhalen zijn, die enig licht kunnen werpen op dit gezin en vooral of er iemand is, die foto's heeft van dit echtpaar (wat denk ik niet zo zal zijn) of van hun kinderen. 

Groetjes van Annette

Annette van der Linden - 8 apr 2021 — 15:01

Via een vriendverzoek had U ook kunnen reageren, en Ja dat klopt ben inderdaad de Zoon van Trijntje Rijpstra, meer kinderen heeft ze nooit gekregen.

Mijn naam klopt en heb 2 kinderen en ben getrouwd.

Mijn opa's Uttjen Rijpstra's geboorte is ook aangegeven door Pieter hendrik Kracht, stiefvader zoals er word beschreven...

Om nog familie van hun te traceren zal wel moeilijk zijn, alle ouderen zijn al overleden, en kinderen werd nooit verteld, zoals je zegt, zeer geheimzinnig

CvD - 8 apr 2021 — 17:05 (laatst bijgewerkt 8 apr 2021 — 17:30 door auteur)


@ CvD,

U kunt met een forumlid in contact komen door op zijn of haar naam te klikken onder een bericht en te kiezen voor -neem contact op. Dan kunt u een bericht naar de betreffende persoon sturen. Deze kan dan zelf besluiten om u een bericht terug te sturen of niet.

mvg-Ben

Ben Wegman - 19 apr 2021 — 12:36Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu