stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Overlijden gezocht Rinskjen Woudstra gehuwd geweest met Reinder van Lier [opgelost]


Profiel afbeelding

Medespeurders:

Rinskjen (Reintje, Renske) Woudstra werd geboren 4 sep 1863 Blesdijke, Weststellingerwerf als dochter van Reinder Woudstra en Fetje Jelkes Kielstra.

Zij huwde Reinder van Lier 19 maart 1881 in Weststellingerwerf

Reinder is overleden 5 sep 1930 in Losser, 73 jaar oud, geen verdere gegevens bekend volgens overlijdensakte.

Het echtpaar woonde o.a. in Vught en Cromvoirt, alwaar in de bevolkingsregisters Rinskjen als Mina Marensina van Lier werd ingeschreven, samen met een aantal kinderen. Een van de kinderen werd in Vught geboren.

Rinskjen werd tevens vermeld als hoofd van het gezin. Verdere / andere gegevens komen in Amsterdam voor, waar enkele van de kinderen huwden.

De vraag: Waar / wanneer is Rinskjen overleden??

Alle hulp is welkom hier, met dank, Frans

Frans A. van Lier

Amsterdam 31 maart 1927 aangifte van overlijden, register 4, folio 71 volgens 10 jarige tafel op overlijdensakten 1923-1932, zie hier.

Anje B.

En hier de akte nr 2030, zie hier.

Anje B.

Volgens het bevolkingsregister van Vught komt Mina Marensia Woudstra met 4 kinderen op 19-10-1891 van Cromvoirt. Er staat dat ze gehuwd is maar haar man wordt niet genoemd. Bij de geboorte van dochter Neeltje 2 maanden later is Reinder ook niet aanwezig. In 1893 vertrekt het gezin naar Amsterdam, waar ook nog kinderen van het echtpaar worden geboren: (in elk geval) Femmegina, Hendrina Catharina, Wilhelmina en Gerrit. Alle 9 kinderen trouwen te Amsterdam. Bij de eerste 8 die trouwen (tussen 1903 en 1925) staat bij Reinder gemeld: "wiens bestaan of verblijf onzeker is". Als Wilhelmina in 1926 trouwt blijkt Reinder in de gemeente Losser te wonen. Rinskjen/Mina Marensia woont al die tijd in Amsterdam, vandaar ook haar overlijden aldaar. 

Anneke

Rinskjen is overigens geboren op 4-9-1864, zie: Zoeken (allefriezen.nl)

Anneke


Anje en Anneke,

 

heel veel dank, ik ben weer enorm geholpen !!

Vriendelijke groet Frans

Frans A. van LierPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu