stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Informatie en data Johanna Pronk - Ruiter, Omgeving Amsterdam Enkhuizen


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar informatie en geboorte/overlijdens data van Johanna Pronk.

 

Geboren als dochter van Wilhelmina Woutertje de Jong (1875 - 1958) en haar eerste man Johannes Pronk (1875 -?). Zij trouwde op 25 april 1922 te Amsterdam met de 29-jarige Albertus Hendrikus Ruiter. Deze tak familie de Jong/Pronk bevindt zich vooral in de omgeving van Amsterdam en Enkhuizen. Ik heb verschillende sites afgezocht, maar wordt niet veel wijzer. Hopelijk kan iemand mij meer vertellen! 

Chiem Hoftijzer

Chiem,

Als je via wiewaswie de huwelijksakte opzoekt dan kun daaruit afleiden wanneer zij ongeveer geboren is. Ze was in 1922 dus 20 jaar.

Vanuit de gezinskaart van haar vader vind ik dan haar geboortedatum 15-07-1901 te Amsterdam. Haar vader is 22-09-1934 overleden in Amsterdam.

Gezinskaart Ruiter Amsterdam. IN 1936 vertrokken naar Enkhuizen. A.H. Ruiter is geboren 17-10-1892 te Enkhuizen

mvg-Ben

Ben Wegman

Dag Ben,

Dank hiervoor. Ik heb verschillende sites als; wiewasiwe, delpher, openarch en geneanet afgezocht naar het sterftejaar van zowel Johanna als haar man Albertus, maar heb hier geen resultaten uit kunnen halen. Kan het wellicht zo zijn dat deze gegevens nog niet vrij worden gegeven? 

 

Groeten,

Chiem

Chiem Hoftijzer

Overlijdensakten worden na 50 jaar openbaar (huwelijksakten na 75 jaar en geboorteakten na 100 jaar). Als ze dus na 1970 zijn overleden zul je hun overlijden op een andere manier moeten proberen te vinden.

Anneke


De officiële archiefsite houden tenminste een termijn van 50 jaar aan over openbaarmaking overlijden. Maar veelal lopen ze nog enkele jaren achter alvorens het on-line beschikbaar is. Rond 1965 is Johanna 63 jaar en A.H. Ruiter 73 jaar. 

Je zou kunnen zoeken naar advertenties of burgerlijke stand vermeldingen in plaatselijke/regionale kranten (omgeving Enkhuizen).

Overigens voor de geboortedata van bruid en bruidegom kun je ook gebruikmaken van huwelijksbijlagen welke de onderliggende documenten zijn bij de trouwaktes. Je hebt daarvoor wel het jaar en het aktenummer van de trouwakte nodig. Als je haar huwelijk via wiewaswie opzoekt dan zie je daar vermelding van registernummer en folionummer  Reg.7B fol. 33    25-04-1922

Opzoeken Huwelijksbijlagen Amsterdam  : en dan ga je naar 1922, reg 7B en fol 33 en dan kom je hier

En vanaf deze pagina kun je naarachteren doorbladeren om te zien welke documenten het a.s. bruidspaar heeft geleverd t.b.v. het huwelijk.

mvg-Ben

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu