stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Politiearchief verkeersongeval november 1946 in de gemeente echt limburg



Profiel afbeelding

Beste

Ik ben opzoek naar de bevindingen, verslag van een eenzijdig verkeersongeluk  dat heeft plaatsgevonden op 18 november 1946 gemeente echt limburg. Waar zou ik daarvoor moeten informeren?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

p.n.a.m. janssen - 22 jan 2021 - 17:02

Wellicht is er een proces-verbaal opgemaakt, maar het ongeval zal ongetwijfeld genoteerd zijn in het wachtboek van de toenmalige gemeente politie. Dus even achterhalen in welk archief waar het gemeente politiearchief ondergebracht is.  

J. van der Linden - 23 jan 2021 - 10:42


Het P.V. is waarschijnlijk afgehandeld door de Rijkspolitie (R.P.) te Echt (afgaande op de aangever van het overlijden van P. Janssen op 19-11-1946). Uit het Archief van de R.P. in Limburg is zeer veel vernietigd. Zelf kon ik geen informatie van de eenheid Echt vinden: LINK.

Verder is er nog een kopje "Politie" in het archief Gemeente Echt. Ook daarin is niet veel meer aanwezig. LINK. (Inventarisnummers 461 - 473).

Ik ben bang dat er in de archieven niet erg veel over te vinden is, wellicht zijn er nog ooggetuigen / tijdgenoten in leven ? 

De andere persoon in de auto was waarschijnlijk Peter Joseph (Sjef) Ronden, overleden 24-12-1946 te Roermond (ziekenhuis), maar geboren en wonende te Geleen. Ook hij heeft het ongeluk dus niet overleefd.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

PimV - 24 jan 2021 - 13:53







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu