stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Jan Christiaan Willems, gehuwd in 1729 in Zuidbroek



Profiel afbeelding

Jan Christiaan Willems, kwam uit het graafschap Tecklenburg Duitsland. Hij trouwde op 4 december 1729 met de weduwe Groetje Jans wonende Tripscompagnie Muntendam. Haar eerste huwelijks met Steffen Jans, op 22 juli 1725.

Wie heeft meer informatie over Jan Cristiaan ?

Albertus Groeninga

A.Groeninga - 16 apr 2021 - 22:35

Zoekt u zijn overlijden, kinderen of wilt u meer weten over de familie in Duitsland?

Kattenburg - 17 apr 2021 - 09:08

Jan Christiaan Willems is een witte vlek, wanneer is hij geboren en overleden, was hij een soldaat of een seizoenwerker, hadden ze ook kinderen.

Albertus Groeninga

A.Groeninga - 17 apr 2021 - 09:19


Gezien de woonplaatsen Tripscompagnie en Borgercompagnie vermoed ik dat hij veenarbeider was. Die beide plaatsen liggen tegen elkaar aan. Borgercompagnie is vanuit Groningen gesticht; Tripscompagnie door Adriaan Trip uit Amsterdam.

Ik kom in het archief van Amsterdam een scheepsverklaring uit 1757 tegen met daarin ene Jan Christiaan Wilhelms, matroos. Een matroos van rond de 50 is niet direct voor de hand liggend, maar zeker niet onmogelijk. En er is een duidelijke relatie tussen Tripscompagnie en Amsterdam.

Verder kom ik tegen de soldaat Johan Christiaan Willem Metzert, die ergens na 1747 en in het Regiment Oranje Gelderland moet hebben gediend. Deze soldaat noem ik alleen vanwege de naam; ik heb geen enkele andere aanwijzing.

Dit zijn allebei niet echt voor de hand liggende mogelijkheden, maar omdat deze man een 'witte vlek' is denk ik dat het zaak is alle mogelijke sporen na te gaan.

-Bart- - 17 apr 2021 - 10:00







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu