stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » In 1762 genoemd hoerhuijs van Jan Rediker te Haarlem?



Profiel afbeelding

Cornelis Colder was getrouwd met Margaretha van Oosterwijk (huw in Amsterdam). Het volgende speelt in Hillegom;  Helena de dochter van Gijsbert van Rheeden beschuldigt op 18-10-1762 de vrouw van Cornelis Colder ervan de hoer uit te hangen met meneer van Dijk, zij zou met hem in het hoerhuis geweest zijn van Jan Rediker te Haarlem. Ook zegt zij dat zijn ouders nooit getrouwd zijn, zij leven als hoer en boef en zijn moeder is een spinhuis, cq schavotshoer. (Elo  Toegangsnummer 0841, inventarisnummer 22).

Van de ouders van Jan Colder (Andries Kolder en Anna Margreta Luijten ) heb ik via de indexen van Amsterdam het nodige gevonden, zij lijken inderdaad ondanks 2 ondertrouw inschrijvingen niet getrouwd te zijn geweest, maar Andries was in 1762 al overleden). 

Waar ik benieuwd naar ben is of er inderdaad rond die tijd een hoerenhuis/wellicht gewoon café o.i.d. bestond in Haarlem waar ene Jan Rediker eigenaar van was. Grote gok maar wie weet is iemand iets tegengekomen.

Heidi Jonkman - 30 jul 2021 - 16:43 (laatst bijgewerkt 30 jul 2021 — 17:12 door auteur)


D'r woont rond die tijd (1759/1761) wel een Jan Redeker in Velsen, maar die is 'meester kleermaker' van beroep. Daar kan ik met geen mogelijkheid een souteneur o.i.d. van maken.

Verder in Haarlem rond 1740/1750 te Haarlem een Jan Redeker gehuwd met Alida Ekel(s). Geen idee wat zijn beroep is.

-Bart- - 1 aug 2021 - 20:10







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu