stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gezocht: geboorteakte + overlijdensakte en ouders van Rincke Sibrens *circa 1580 Friesland opgelost



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de doopakte en datum van begraven van Rincke Sibrens evenals zijn ouders.

Rincke Sibrens zijn voornaam wordt ook wel geschreven als Rink, Rinke, Rienck, Rienk en zijn patroniem ook wel als Sijbren, Sijbrens, Siebrens.

 

Rincke Sibrens is waarschijnlijk rond 1580 geboren. Rond 1600 huwde hij (ook de exacte datum van huwen + waar is onduidelijk) Folku Jacobs (1582-1611). Volgens de bron van Hessel de Walle via allefriezen.nl (https://allefriezen.nl/zoeken/deeds/abd84b2b-4283-4d85-b464-dfddf6340e58), was Rincke Sibrens meier op de state Groot Camminga. Met de state Groot Camminga wordt waarschijnlijk de state Groot Oenema genoemd in de buurt van Wirdum. (bron: http://www.stinseninfriesland.nl/GrootOenemaStateWirdum.htm) 

In de volgende bron van Hessel de Walle is te grafsteen van zijn vrouw in de kerk van Welsrijp te zien.( http://www.walmar.nl/inscripties.asp?ouderm=9021 ). Op de grafsteen staat het wapen van de Andringa familie afgebeeld (Folku Jacobs stamde af van de Andringa familie en hun kinderen namen belangrijke plaatsen in binnen het bestuur van de grietenij met deze achternaam) en waarschijnlijk twee tekens die duidden op een boerderij in de buurt. 

Bekend is dat de kinderen van Rincke Sibrens en Folku Jacobs allen getrouwd zijn in Stiens en zijn gaan wonen en werken in de Grietenij Hennaarderadeel. Wellicht ligt hier een oplossing, maar ik kan er niet achter komen. 

 

Wie o wie lukt het wel om erachter te komen wanneer Rincke Sibrens is geboren en overleden en wie zijn ouders zijn?

RNieuwenhuis - 5 okt 2021 - 00:01 (laatst bijgewerkt 5 okt 2021 — 16:19 door auteur)

de geboorteakte en overlijdensakte van Rincke Sibrens 

Geboorte- en overlijdensaktes uit de 16e eeuw zijn niet te vinden. Hooguit een doopinschrijving of datum van begraven, maar daarvan is in Friesland maar heel weinig over, dus de kans dat u een doop rond 1580 vindt is bijzonder klein. (voorbeeld: dopen Wirdum vanaf 1622, Stiens vanaf 1619)

Anneke 12 - 5 okt 2021 - 12:01 (laatst bijgewerkt 5 okt 2021 — 12:10 door auteur)


Ik bedoelde inderdaad ook doopaktes/ datum van begraven, ik zal mijn bericht aanpassen. Ik weet inderdaad dat ze erg zeldzaam zijn, daarom probeer ik het hier. Wie weet heeft iemand een idee. 

RNieuwenhuis - 5 okt 2021 - 16:18







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu