stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Hoe kan ik nog levende afstammelingen opzoeken, rekende houdende met het AVG? opgelost



Profiel afbeelding

Ik zal de personen niet noemen, laat ik dat vooropstellen conform het AVG.

Ik vroeg me af via welke organisatie ik in contact zou kunnen komen met levende afstammelingen van mijn familie? 

Ik heb op Facebook al het een en ander aan research gedaan, maar kan daar niks uit opmaken. Vervolgens ben ik gaan zoeken bij het FIOM, maar die zeggen mij ook niet te kunnen helpen. Ze verwijzen me weer door naar het CBG, maar volgens mij mag het CBG alleen informatie verstrekken over overleden personen en niet over nog levende personen.

 Wie o wie weet een andere optie of mag het CBG dit wel uitzoeken voor mij?

RNieuwenhuis - 8 okt 2021 - 13:05

Ik denk toch dat u moet zoeken via de diverse sociale media en de familieadvertenties in de kranten.

mvg-Ben

Ben Wegman - 8 okt 2021 - 13:58

Of de betreffende namen invoeren in een zoekmachine op internet en dan hopen dat er iets tevoorschijn komt waarmee u verder kunt.

L. Loef - 8 okt 2021 - 16:10

Dat van advertenties plaatsen is misschien nog weel een goede Ben. Daar had ik nog niet eerder over nagedacht.

En L. Loef, ik zit er een beetje mee dat ik niet weet hoe de zeer waarschijnlijk nog levende kinderen heten. Ik heb wel wat informatie kunnen verzamelen van de vader, maar ook de moeder. Heb in verschillende Facebook groepen de oproep geplaatst of er mensen waren die hen kenden uit de plaats waar ze hebben gewoond en overleden zijn. Helaas zonder resultaat. En ivm het AVG mag je officieel geen navraag doen bij de gemeente, zij mogen daar geen toestemming voor geven zo is mij verteld.

RNieuwenhuis - 8 okt 2021 - 16:49

@RNieuwenhuis u schrijft: Dat van advertenties plaatsen is misschien nog weel een goede Ben. Maar let wel, daar dient u zich ook te houden aan de AVG. Ben bedoelde dan ook dat u kan zoeken in ooit door de familie geplaatste advertenties, met name overlijdensadvertenties bevatten meestal de namen van de kinderen. Verder kunt u ook zoeken in telefoongidsen en dan gaan bellen met naamgenoten.

sprangers - 8 okt 2021 - 17:46

@Sprangers ah ja, ik las het te snel. Nee via Delpher heb ik het een en ander al gezocht ja. Daar vond ik helaas niks, alleen een overlijdensadvertentie van zo'n 50 jaar geleden. Daar kan ik helaas niks meer mee. 

Allen bedankt voor het meedenken, ik heb nogmaals het bericht in een Facebook groep geplaatst en er lijkt nu een doorbraak te zijn.

RNieuwenhuis - 8 okt 2021 - 20:03


Binnen de grenzen van de AVG zijn wel mogelijkheden voor een advertentie: je kunt, bijvoorbeeld in het lokale huis-aan-huisblaadje, vragen of de nabestaanden van een recent overleden afstammeling contact met je op willen nemen. Uiteraard zonder hun (vermeende) gegevens, maar de gegevens van de overledene (naam, geboorte- en sterfdatum) mag je vermelden. Daarvoor kun je je het beste baseren op de vermoedelijke woonplaats van de nabestaanden. Naarmate het recentste overlijden verder terug in de tijd ligt, zal de kans op succes waarschijnlijk minder worden, maar niet geschoten is altijd mis.

Robin Rutten - 10 okt 2021 - 14:07







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu