stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Relatie tussen Barend Gijseling & Geertruij van der Broek onduidelijk? Leiden ca 1700 opgelostProfiel afbeelding

Beste lezers,

 

Op het moment loop ik vast op twee personen: Barend Gijseling en Geertruij van den Broek. Voor ik mijn verwarring uitleg, zal ik de (voor mij bekende) gegevens van deze personen hieronder plaatsen:

 

Barend Gijseling:

  • Doop: 12-03-1702 te Leiden
  • Overlijden / begraven: voor mij onbekend
  • (Ouders: Pieter Gijsseling & Maria Cornelis)

 

Geertruij van den Broek:

  • Doop: 02-03-1714 te Leiden
  • Overlijden / begraven: voor mij onbekend
  • (Ouders: Claes / Nicolaes van den Broeck & Hendrickje Pieters)

 

Ik heb zelfs in het online archief van Leiden geen huwelijk tussen deze twee personen kunnen vinden. De enige link tussen deze twee personen is een zoon die zij gekregen zouden hebben:

Nicolaas Gijzeling:

  • Doop: 02-08-1754 te Leiden
  • Overlijden: 29-10-1838 te Rotterdam
  • (Gehuwd 26-11-1786 te Rotterdam met Sara Keulemans)

 

Dan nu mijn verwarring: ik probeer hier de relatie tussen de ouders van Nicolaas te kunnen vinden. Ik kan over deze Barend Gijseling niks anders vinden. Wél kan ik een Barend Gijseling vinden (met dezelfde ouders) die in ondertrouw gegaan is (op 14/16 juni 1725 te Leiden) met Susanna de Koningh en daarna in ondertrouw gegaan is (op 4 juni 1746 te Leiden) met Magtelt Kouwenhooven.

 

Heeft deze Barend Gijseling een buitenechtelijk kind gekregen met Geertruij van den Broek? Zit ik verkeerd en haal ik 2 Barends door elkaar? Is er daadwerkelijk een huwelijk tussen Geertruij en Barend wat ik simpelweg gewoon nog niet gevonden heb? Dit zijn vragen die door mijn hoofd spoken en ik zou heel graag willen vragen of er iemand is die met me mee kan zoeken en mij kan helpen met wat meer duidelijkheid over Barend en Geertruij.

 

Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk informatie te verstrekken, ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen.

 

Alvast erg bedankt voor de moeite!

Val94 - 2 jul 2022 - 13:10 (laatst bijgewerkt 2 jul 2022 — 14:17 door auteur)

Ga er maar vanuit dat Barend Gijseling en Geertruij van den Broek niet getrouwd waren. Bij de doop van Nicolaus staat "pater dicitur". Barend wordt daar dus genoemd als de vader (er wordt gezegd dat hij de vader zou zijn), vermoedelijk was hij zelf niet eens aanwezig.

Anneke 2 - 2 jul 2022 - 14:41


Hartelijk dank Anneke! Dat maakt het weer wat duidelijker!

Val94 - 2 jul 2022 - 19:05De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu