stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gezocht ouders Jan Claesz Brouwer, get Muesje Haeck, Ilpendam 1713 NGProfiel afbeelding

Het volgende geeft mij ook twijfel: Gerrit Arents Brouwer en Heijdrik Arents Brouwer laten beiden een zoon Emmert / Eijmert dopen. Voor wat betreft Gerrit is dat gebaseerd op dat zijn (veronderstelde) moeder getuige is bij de doop van een van Gerrits kinderen. Dus dat lijkt wel goed te zitten.

Probleem is dan wél dat we Heijdrik Arents (en Claes Arents en Grietgen Arents) niet terug zien in de akte van 1627. En andersom, Sijbrich komen we elders ook niet tegen. Het zijn dus alleen de namen Gerrit Arents Brouwer en Jan Arents Brouwer die we zowel in de bedoelde akte, als bij de doop in 1613 tegen komen. En ja, Gerrit en Jan zijn op zich een 'sterk' argument, zeker omdat het bij de doop in 1613 om een Anna gaat; de moeder van Jan Arents (en Gerrit Arents?) in de akte van 1627 heet Anna.

-Bart- - 5 mar 2023 - 14:13


Het is tricky. Het kunnen natuurlijk verschillende families zijn met (toevallig) dezelfde namen. 

B Volger - 5 mar 2023 - 14:20Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu