stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gezocht ouders Bernardina Maria Herkelings get. Hendrick Meijers, Zutphen 1697 NG



Profiel afbeelding

Oke, nog eentje dan [link]:

fol. 6 Wolter Lansinck, der Rechten Dr., als volmachthebber der WelEdelen Gestrengen Henrick van Eck tot Meddeler ende Hasseloe, Schultus tott Zutphen, de rato cav. voor zijn huisvrouw (volm. Scholtengericht Lochem 11 Sept. 1650); schuldbekentenis aan Tonnis tho Harckel, bouman op het goedt Harckel en zijn huisvrouw Trine, 30 Sept. 1650.

Nu we weten dat Tonnis Gerritsz, zeer waarschijnlijk de vader van Garrit Theunisz thoe Harckel, in 1664 een huis koopt te Zutphen en dat hij gehuwd was van Trijntje (Catharina, Trine) Gerrits, lijkt het er toch wel sterk op dat hij eerder woonachtig was te Lochem.

In diezelfde transcriptie:

fol. 29 transp. van Lisabet Verschagen, wed. van zal. Theodora Duijmen, in zijn leven Bedienaer des Godtlicken Woorts tot Alten, ende Wilhelm Schomaker, predikant tot Lochum, haar momber, voorts Wilhelm Schomaker voorsr , mede als volmachthebber van Jan Verschagen, predikant tot Bredevoort, als angebooren momber van voorn. Theodora Duijmens nagel. kinderen, aan Tonnis Duijmen en zijn huisvrouw Trintien toe Harckel, 14 Mei 1652.

Dat zou dan weer over Tonnis en Trine kunnen gaan, waaruit zou volgen dat Trine erfvolger is van het goed te Lochem en niet Tonnis. 

Dat brengt ons dan weer hier [link]:

242 Beslissing der raden van Gelre, in het geschil tusschen Elisabet Verschaegen weduwe Duijmen, uit naam van haar zoon Joachim Duijm, ter eenre en G.J. Nagell, ter andere zijde, waarbij bepaald is dat laatstgenoemde, wegens de vicarie in kwestie, aan de weduwe ten behoeve van haar zoon gedurende 4 jaar, zal uitkeren de som van 30 gulden 's jaars, 1651 juni 6.
N.B. Op papier, ondertekend Engelen.
Joachim Duijmen was vóór Johannes Brucherus met de vicarie in de kerk te Lochem begiftigd geweest. Met een lijst der opkomsten dezer vicarie.

En hier, hier, hier. Uit die laatste zou dan weer blijken dat Tonnis Duijmen niet dezelfde persoon is als Tonnis Gerritsz. 

Maar, zoals eerder aangegeven, totaal off-topic.

JP Ouweltjes - 21 jan 2023 - 17:49 (laatst bijgewerkt 21 jan 2023 — 18:07 door auteur)

Bedankt JP! Is het dus niet te bewijzen of Duijmen Thonnis Gerrits is?

 

Rest enkel het huwelijk tussen Gerrit en Neeltje

B Volger - 22 jan 2023 - 14:55

Te Deventer april 1622. Wellicht de ouders van Neeltje en Adriaen? Jan van Langsberg, Ruijter onder den (...) en Mechtel van Nasaijt? dv zal. Jan van Nasuijt?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

B Volger - 22 jan 2023 - 22:54

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

November 1640 te Deventer, deze kan ik niet lezen.

B Volger - 22 jan 2023 - 22:57


Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Als getuige bij het trouwen van Catharina was Elsjen Heties getuige. Bij haar trouwen met Jan Muller, is Catharina Harkels getuige, haar halfzuster. Dus: wellicht is Neeltje Jans van Langenberg hertrouwd?

B Volger - 23 jan 2023 - 12:34







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu