stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Raadsel kinderen Anna Annigje Annetge Annetie Krep Crep * 13-08-1679 in Delft opgelost



Profiel afbeelding

De link tussen Van Norden en Anna van Nus-Creb is vermeld in de akte van de weeskamer : aanbehuwd oom [van de nagelaten kinderen van Anna].
Hij was getrouwd met een zus van Anna, Catharina.

Akte
Soort DTB
Bron DTB trouwen
Inventarisnummer 14.79
Folio 78v
Datum 13/5/1702
Plaats Delft
Persoon
Naam Aelbrecht Lambrechtsz van Norden
Rol bruidegom
Overig Woonplaats: Zusterlaan
Status: j.m.
Overige personen in akte
Catharina Jans Krep (bruid)


De in dezelfde akte vermelde Jan van Hullenburg, volle neef, was een zoon van Anna's tante Elisabeth Creb en Pieter van Hullenburg.



Betreft Dijna Gentenaar :  naast haar doopinschrijving is vermeld dat er een extract is afgegeven op 08-04-1717. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Vraag ik me af waar men dat voor nodig had.

Willem H. - 29 jan 2023 - 20:11

Ik vermoed dat het extract een latere aantekening is waaruit blijkt dat een afschrift van deze inschrijving is verstrekt waarvoor de bruid en bruidegom een bewijs van hun geboorte of doop dienden te overleggen.

Zou het misschien te maken kunnen hebben dat haar vader wiens overlijdens datum mij nog steeds niet bekend is omstreeks 08-04-1717 is overleden?

l.verschuur - 29 jan 2023 - 20:26 (laatst bijgewerkt 30 jan 2023 — 16:00 door auteur)

Ik bladerde nog even terug: die doop van Dijna is van begin 1714, dus drie jaar vóór de afgifte. Er is dus geen sprake van dat ze het zelf nodig had, bijvoorbeeld voor belijdenis of huwelijk.

Het kan ermee te maken hebben dat zij (met één of twee ouders) onder het armbestuur kwam te vallen -- of dat ze in een weeshuis werd opgenomen. Of misschien een verhuizing van één of twee van de ouders naar een andere kerkelijke gemeente. Of de langstlevende ouder hertrouwde en er was een voorziening nodig m.b.t. voogdij. Ik noem maar wat...

Petra - 30 jan 2023 - 16:22


Tja Petra ik ben bang dat het waarom een vraag blijft totdat we mee weten over Dyna was zij getrouwd wanneer is zij overleden en wanneer is haar vader overleden ongetwijfeld zal het ergens in de archieven vermeld staan maar niet onder Gentenaar/Gentenaer/Gantenaar/Guntenaar.

l.verschuur - 30 jan 2023 - 16:42







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu