stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » UPDATE: Nieuwe vragen over echtpaar Jacob Bavee&Trijntje Pieters Frankeville/Francheville 1653 A'dam



Profiel afbeelding

Ziehier de boeken van de Waals Hervormde kerk van Gouda. FamilySearch-catalogus: Kerkelijke registers, 1625-1811 — FamilySearch.org

Frank Fransz - 1 feb 2023 - 08:46

ik lees "Maria du ...ijn" ? 

Ik kan de naam ook niet met zekerheid lezen, hoopte op iemand anders die dat wel zou kunnen, maar omdat er tot nog toe geen antwoord is, hier toch maar het mijne. Ik lees daar: du Keijn ("eijn" staat er in elk geval, maar de eerste letter ben ik niet zeker van, zou ook een R kunnen zijn?) 

Anneke 12 - 1 feb 2023 - 14:48

Ik lees i.i.g. ook 'Keijn'. Ben op de omliggende bladzijden - voor zover het handschrift hetzelfde is - wel een aantal 'k'-s tegen gekomen die er eender uit zien in bijvoorbeeld woorden als 'Frankrijk' en 'kistemakergesel'. En geen 'r'-en die er zo uit zien; het woord 'Rotterdam' tegen gekomen met een kleine 'r' aan het begin.

Ik twijfel over het lidwoord 'du'. Er ontbreekt het gebruikelijke streepje op de 'u' dat ik elders wel tegen kom, maar ook niet consequent helaas. Daarom zou ik zeggen: "Maria de Keijn" lijkt ook een mogelijkheid.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

"Kistemae

kergesel

Colck"

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

"Reijnier"

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

"van Rotterdam"

-Bart- - 1 feb 2023 - 17:03 (laatst bijgewerkt 1 feb 2023 — 17:19 door auteur)

Dank voor alle bijdragen van vandaag. Ik had ook geen streepje op de U gezien, dus de of du.. Ik had alleen ijn aan het eind van de naam herkend . De Keijn klinkt in mijn oren zonder voorkennis misschien wel Vlaams, ik ga die naam in alle spellingen door de zoekmachines halen. En de doopboeken van Gouda ga ik straks ook bekijken. Ondertussen sta ik uiteraard voor alle tips en aanbevelingen open... 😀

Kattenburg - 1 feb 2023 - 18:17

Pieter Frankeviele werd op 24 november 1654 te Amsterdam begraven, man van Mari Hisie, van 't  Hoexe Pat, laat drie kinderen na. 

Ik ben veel aan het zoeken geweest en heb verder niet veel bruikbaars kunnen vinden.

Tineke Tjoelker - 1 feb 2023 - 18:53

Dank voor deze reactie en uw zoekwerk, Tineke. Zijn overlijden had ik zelf ook gevonden. Die drie kinderen zouden moeten zijn Catarina en haar zusters Jenne/Jannitie en Agnietje, die beiden in Amsterdam trouwden. Jenne met Bertrand Cavrou en Agnietje met Pierre Boulé. In de ondertrouwakte van Jenne en Catarina is vader Pieter nog vermeld, die zijn beiden voor 1654 getrouwd. Agnietje trouwt in 1661, na haar vaders overlijden. En daar wordt zij geassisteerd door haar 'broer' Bertran Cavrou, die in werkelijkheid haat zwager is, de man van haar zus. Mevrouw Hisie kon ik ook niet vinden...

Kattenburg - 1 feb 2023 - 22:34 (laatst bijgewerkt 1 feb 2023 — 23:02 door auteur)


Het allerlaatste nieuwe feit dat ik heb gevonden in het Stadsarchief Amsterdam is dat Caterine na het overlijden van Jacob ook nog een derde keer is getrouwd, en wel ging ze op 11 september 1682 in ondertrouw met Adam Stroephaer, geboren rond 1639 in  Lausberg. Adam was zelf ook weduwnaar van Mari Jans.

Kattenburg - 3 feb 2023 - 07:22 (laatst bijgewerkt 3 feb 2023 — 07:22 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu