stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gelders Archief : kadaster kantoor Arnhem, wie kan me aan een akte helpen?Profiel afbeelding

Beste medehobbyisten,
Is er misschien iemand die voor mij iets op wil / kan zoeken in het Gelders Archief in Arnhem. Het gaat om een bron die niet digitaal staat en ook niet valt onder de regeling scannen on demand.
Het gaat om de bron:
toegang 1041 (kadaster kantoor Arnhem)
inv.nr.1057 en dan aktenummer 84.
Hierin staat de eigendomsoverdracht van mijn overgrootvader Eibert van 't Hof van onroerend goed in de gemeente Doornspijk.
Ik zou heel graag een foto van deze akte hebben, maar als dat niet mogelijk is om te maken dan heel graag de notaris waar de akte gepasseerd is.
Ik ben niet in de gelegenheid om naar Arnhem te reizen
Vriendelijke groet in de hoop dat iemand dit kan / wil opzoeken voor mij,
André Westendorp

Andre Westendorp - 17 mar 2023 - 11:20 (laatst bijgewerkt 17 mar 2023 — 11:47 door moderator)

Hoi André,

heb je toevallig de aktedatum en de plaats waar de akte is opgemaakt? Een deel van de Gelderse notariële archieven ligt namelijk bij het Gelders Archief en is gedigitaliseerd. De akten van eigendomsoverdracht in het hypotheekregister zijn slechts overgeschreven van de minuut (het origineel) dat bij de notaris (en nu dus in het archief) berustte.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout - 17 mar 2023 - 12:32

Hoi Indie,

Nee, ik heb de aktedatum, plaats en notaris niet. Dat is juist ook het probleem. Ik heb de verwijzing vanuit de kadastrale legger.
De akte kan opgemaakt zijn door een notaris in Oldebroek, Elburg, Hattem of mogelijk nog elders. Deze akten zijn volgens mij in ieder geval niet in het Gelders Archief aanwezig. Ik heb wel een mogelijkheid om naar het streekarchivariaat NW-Veluwe te gaan. Vandaar dus mijn vraag of er iemand is die in die akte in het Gelders Archief kan / wil kijken. Al heb ik maar de notaris waar de akte gepasseerd is.
 

Vriendelijke groet,
André Westendorp

Andre Westendorp - 17 mar 2023 - 12:39

Mag ik vragen hoe je de  informatie uit de kadastrale legger hebt gekregen? Online?

 

groet Harry Bruger

Harry Bruger - 19 mar 2023 - 17:41

De kadastrale leggers zijn niet direct online beschikbaar. Deze zijn via de zgn. archiefviewer van het kadaster in te zien. In de meeste provinciale archieven zijn deze m.b.v. deze viewer te raadplegen. Ook m.b.v. een betaalde account zijn de leggers in te zien.

Andre Westendorp - 19 mar 2023 - 18:13


Dank je wel. Ik ga er eens verder naar kijken.

Harry Bruger - 19 mar 2023 - 20:39Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu