stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Bedrijf van Willem van Hattem (1892-1970) in/rondom Rotterdam gezocht



Profiel afbeelding

Ja, voor die I had ik inderdaad op een aantal plaatsen Isaäc al zien staan. Waarom er dan soms een J staat? 

Nou ja, zo heel belangrijk is het ook weer niet :) Ik ben al blij dat ik er achter ben gekomen waar de foto is gemaakt!! En wat de connectie met van Hattem en van den Bergh is :)

Van een aantal personen zal ik wel nooit te weten komen wie het zijn op de foto; de kans is groot dat het kinderen zijn van de broers en zussen, maar ja, soms kom je gewoon niet alles te weten :) 


En ik vind het heel leuk om door jullie te weten zijn gekomen wat voor bedrijf mijn overgrootvader had, en dat ik daar nog geen 100 meter vandaan heb gewoond!

Nathalie Persoon - 23 apr 2023 - 13:42

Ik wist al eerder dat de familie van den Bergh van dé Blue Band (en dus Unilever) was, maar hier staat nog één en ander verduidelijkt;

"Zowel voornoemde families Jurgens als Van den Bergh hebben zich in de achttiende eeuw in Oss gevestigd en waren de grondleggers van de industriële groei en de economische ontwikkeling van Oss. De naam “van den Bergh” zal in Oss voor Lambert dus zeker geen nadeel zijn geweest. Het leveren van kistjes voor de Blue Band margarine van de Joodse familie Van den Bergh zat er echter niet in. Hun neef Arnold Isaäc van den Bergh was namelijk in 1880 ook een houtemballage fabriek begonnen, die nauw gelieerd was aan de Blue Band fabriek."

http://www.familievandenbergh.nl/van-den-bergh/geschiedenis/oss

Nathalie Persoon - 23 apr 2023 - 13:45

En ik vind het heel leuk om door jullie te weten zijn gekomen wat voor bedrijf mijn overgrootvader had

Wat was dat dan? 

Zijn partner (eventjes maar) was Ludovicus Johannes Nollee

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Frank Fransz - 23 apr 2023 - 14:09

Ehm, nee, exact ben ik inderdaad niet achter gekomen, maar ik vond Algemeene Export Maatschappij al heel wat, haha. En die Ludovicus had ik inmiddels ook gevonden ja :)

Ik hoor in de familieverhalen dat de compagnon van overgrootvader de boel zou hebben bedonderd, en het bedrijf daarmee failliet is gegaan. Of dat echt zo is, weet je natuurlijk nooit, maar het moet een goedlopend bedrijf zijn geweest, aangezien ze onder andere in Hilligersberg zijn opgegroeid :) 

Nathalie Persoon - 23 apr 2023 - 14:17

Ik heb de foto bij zoekplaatje ingezonden, ik ben benieuwd of iemand iets herkent aldaar :) 

Nathalie Persoon - 23 apr 2023 - 19:12


Oss, 12 maart 1885 – Auschwitz, 10 september 1942

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Frank Fransz - 24 apr 2023 - 08:33







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu