stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gezocht: afbeelding van Jan Tjerks Vermanje, doopsgezinde leraar (1743 - 1829)



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar een afbeelding van Jan Tjerks Vermanje. Jan Tjerks is als (leken)leraar c.q. "Vermaner" begonnen in 1762 bij de doopsgezinde gemeente op het Wytfean en later, in 1782 heeft hij de overstap gemaakt naar de doopsgezinde gemeente in Knijpe-Mildam. In 1799 verhuist hij vervolgens als leraar naar de doopsgezinde gemeente van Den Horn (gem. Aduard) in de provincie Groningen waar hij in 1829 op 86-jarige leeftijd is overleden.

Jan Tjerks wordt wel genoemd in een aantal publicaties aangaande de doopsgezinde gemeentes echter er is geen afbeelding van hem te vinden op internet. Gelet op het feit dat hij via de familielijn van mijn moeder (Vermaning) een verre voorvader is, zou ik het zeer op prijs stellen om een afbeelding van Jan Tjerks te verkrijgen. BvD en groet, John

John Poelstra - 8 mei 2023 - 17:53


Beste John,

Mijn naam is Simon Koorn wonende de in Haren. In mijn loopbaan als archiefmedewerker heb ik verschillende archieven van de Doopsgezinde gemeente in Groningen en Friesland voorzien van een beschrijvende inventaris. Maar een afbeelding van Jan Tjerks  Vermanje heb ik al deze onderzoeken niet aangetroffen. 

Wel fouten in diverse gedrukte publicaties. Ik heb hier van een artikel geschreven.

Het lukt mij niet om dit artikel aan de mail toevoegen. Indien, interesse laat het mij per persoonlijk e mail even weten.

Groeten van Terkos.

Terkos - 8 mei 2023 - 20:16







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu