stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gezocht Overlijden van Izak van der Veeke (geboren 1845 Hooge en Laage Zwaluwe) ovel na 1902 opgelost



Profiel afbeelding

Ik ben opzoek naar het overlijden van Izak van der Veeke ook geschreven als Izaak en Isaachij is geboren te Hooge en Lage Zwaluwe op 9-02-1845 als zoon van Gerret van der Veeke (ook bekend als Gerrit ) en Goverdina de Hoog (ook bekend als Goverijna ).

 wat ik kan vinden over deze Jongeman is dat hij nogal eens vast zit in de strafgevangenis van Breda wegens Moedwillige Mishandeling en het zingen langs de openbare weg. 

wat ik kan zien is hij niet gehuwd en komt hij vanaf 1902 ook niet meer voor in wiewaswie. ik vind hem bij de Fam van Hendrik Jan Bouwman en Maria IJpeij. hij is dan polderwerker van Nederlands Hervormde huize . komt aan Met Bartholomeus Maas en Cornelis Brandt  op 1-01-1900 wordt hij Velsen Ambtshalve in geschreven bij dit gezin. en vertrekt met dit gezin op 18-01-1902 naar Hengelo. Onbekend welke Hengelo maar ik vermoed Overijssel. Omdat Maria en Hendrik Jan beide te Almelo overlijden.. (hij in 1922 zij in 1934). het bevolkingsregister van Hengelo en Almelo staat niet online .  

Ik heb gezocht op Izak,Izaak, Isaac ,Isac gezocht  en ook van der Veeke(n) en van der Veke(n) ook Veecke maar niets gevonden. meerder die de familie van er Veeken onderzoeken hebben geen overlijden kunnen vinden. misschien zie ik iets over het hoofd . wie zou mij kunnen helpen ? 

 

                                                 vriendelijke Groeten

                                                        Herman Bennink

Hermannus- J Bennink - 15 mei 2023 - 03:20

Z'n overlijden kan ik zo niet vinden; wel het volgende.

Heeft in 1874 ook in Weesp in de bak gezeten. Vijf dagen, wegens het veroorzaken van "nachtgerucht". Kan niet alle gekriebel lezen maar het gaat ook om 'de rust der ingezetenen te Lage Zwaluwe'. Veroordeeld door het kantongerecht te Zevenbergen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Waarom hij dan in Weesp vast zit? Ik denk dat hij in Muiden in de kraag gevat is; d'r staat 'Muiden' in de kolom 'van waar gekomen'.

=> Niet echt een harde crimineel ofzo; eerder iemand die niet al te snugger lijkt en daardoor in de problemen komt. 'kan niet schrijven' b.v.

-Bart- - 15 mei 2023 - 11:05

@ Bart dat van niet "snugger zijn" dat gevoel heb ik ook vandaar waarschijnlijk geen huwelijk ik had gehoopt dat hij misschien ook nog wel opgepakt zou worden en in Veenhuizen zou worden geplaatst. en met 1530 meter ( 1,53 lang ?) was hij ook wel klein  hij heeft al eens eerder hier voor gezeten voor vanwege nachtgerucht  en Bewegingen tot verzet van de rust van Ingezetenen van Lage Zwaluwe en moest hij nog 12 gulden boete betalen dat was een smak geld in die tijd.

Hermannus- J Bennink - 15 mei 2023 - 12:09

Hoi,

Ik denk dat ik zijn overlijdensbericht heb gevonden;

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

NaamIsaak Van Der Veeke
GeslachtMan
Geboorte

Ongeveer 1845

 Lageswalve in Holland

Overlijden

19 aug 1907

 Lünen, North Rhine-Westphalia, Germany

Leeftijd62
VaderGerhard Van Der Veeke
Bureau burgerlijke standLünen-Stadt
Deelp6-15_00179
Entry #127

Gomersbach - 15 mei 2023 - 17:03


@ Dhr Gommersbach  ik denk wel dat hij 100% match is gezien de kant naar Hengelo en Almelo vind ik die kant naar Duitsland niet zo gek.  op wie was wie konden we hem niet vinden. Hartelijk dank voor het mee speuren ik denk dat U Naast mij nog wel meer onderzoekers hebt blij gemaakt  met dit overlijden.

Hermannus- J Bennink - 15 mei 2023 - 17:58







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu