stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in de Nederlandse Antillen en Suriname » Overlijden Johan Georg Leberecht Gehrels en zijn huwelijk met Anna Augustina Muller

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo,

Ik ben op zoek naar het overlijden van Johan Georg Leberecht Gehrels. En ook zijn huwelijk met Anna Augustina Muller.

Dit is wat ik weet:

  • Johan is geboren op 3-3-1793 te Curacao als zoon van Gerrit Gehrels en Maria Philippina Muller en aldaar Luthers gedoopt op 1-4-1793.
  • Volgens "het boek van Krafft" p. 244 is Johan op 5-4-1821 te Curacao gehuwd met Anna Augustina Muller. Dit huwelijk kan ik echter niet vinden in GenLias en ook niet in het register van de burgerlijke stand.
  • Anna is geboren op 27-6-1795 te Curacao als dochter van Georg Christiaan Muller en Elizabeth Christina Muller, en aldaar gedoopt op 28-2-1796.
  • Anna is overleden op 29-9-1821 te Curacao (aldus het boek van Krafft)
  • Johan is vermoedelijk overleden na 1821

Wie weet de overlijdensdatum van Johan en wie weet waar ik de huwelijksakte kan vinden.

Groeten,

Matthijs 


 

Matthijs Vonder

Ha Matthijs,

Ik heb niet de overlijdensdatum van Johan Georg Leberecht Gehrels. Wel houd ik me zeker aanbevolen voor als je de datum vindt.

Ik heb bijna identieke gegevens als in je bericht, dus van Anna (geboorte en sterfdatum). Als doopdatum (van Johan) heb ik 3 april 1793, dat verschilt dus iets.

Van de oudere broer van Johan, Frederik, heb ik nog veel minder gegevens (alleen naam, geboorte, doop).

Het boek van Krafft ken ik niet maar zo te zien moet ik daar dus kennis van nemen.

Groeten, Barend Gehrels

Barend Gehrels

Matthijs, hierbij hetzelfde als Craneveldt Maack. Ik heb wel vader Gerrit Gehrels voor je. hij was koopman en op 15 mei 1785 op Curacao getrouwd met Maria Philippina Muller. Gerrit Gehrels was afkomstig uit Uitlier in Oost Friesland. Ik heb van zijn zoon niets in mijn bestand, wat inhoudt dat hij voor 99% zeker geen onroerend goed op Curacao heeft bezeten.

els langenfeld

Barend,

Op de webpagina http://nl.rodovid.org/wk/Speciaal:Tree/65299 staan nog een paar Gehrels-en, waaronder de door jou gezochte Friedrich. Hij zou in 1778 kort na zijn aankomst in Paramaribo zijn overleden.

R. Buzink


Hallo Barend, Els en Robert,

Dank voor jullie reacties. Het was nog niet precies de info die ik zocht, maar wel weer nieuwe info die ik goed kan gebruiken.

Groeten,

Matthijs

Matthijs Vonder
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!