stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in de Nederlandse Antillen en Suriname » Overlijden van Hendrik Rees (en geboorte en namen ouders)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik ben op zoek naar het overlijden van Hendrik Rees. Maar ook naar zijn geboorte en de namen van

zijn ouders.

Dit is wat ik weet:

  • Hendrik trouwt als "Hendrik Rees, jongman geboren te Amsterdam" op 25-12-1796 te Curacao met "Geertruijda Rijnders, jongedogter gebooren op Curacao" (kopie van akte heb ik)
  • Ze krijgen 8 kinderen, te weten: Anna Maria, Jan Hendrik, Maria Carolina, Barend, Janetta, Anna, Maria Elisabeth, Daniel en Alexander Evertsz.
  • De jongste (Alexander) zou volgens zijn overlijdensakte geboren zijn op 15-1-1817, maar een doopakte is niet gevonden.
  • De een na jongste (Daniel) is geboren op 18-6-1810.
  • Geertruijda overlijdt als Geertruida Reinders op 17-3-1834 te Curacao (geboren 30-12-1771 te Curacao). Ze is dan weduwe van Hendrik Rees. (kopie van akte heb ik)
  • Volgens de huwelijksakte van dochter Maria Elizabeth (dd. 19-2-1842) is zij "dochter van wijlen Hendrik Rees, in leven seinmeester van beroep". (kopie van akte heb ik)

Hendrik is dus overleden ergens tussen 1810 en 1834. Mogelijk als seinmeester.
Hendrik is ruwweg geboren voor 1780, waarschijnlijk te Amsterdam

Wie weet er meer van deze Hendrik Rees?

In Amsterdam vind ik wel de doop van een Hendrik Rees (9-10-1767, als zoon van Jochem Christiaan

Rees en Anna Maria Stroomdaal), maar dat kan ook iemand anders zijn. Hopelijk kan het overlijden

van "mijn" Hendrik Rees voor aanvullend bewijs zorgen en de doop matchen.

 

Alvast hartelijk dank voor het meezoeken!

Matthijs Vonder

Hallo Matthijs, voorlopig nog geen overlijden van Rees. Maar heb je de lutherse dopen in Amsterdam gecheckt? Diverse van zijn kinderen waren luthers gedoopt op Curaçao. Hij komt ook voor als Ries, check dat ook even. Wie waren de getuigen bij trouwen? Heb je de ouders van zijn vrouw Geertruyda Reijnders? Ik heb het sterke vermoeden, dat zij een zus was van Catharina Rijnders die met Christiaan Zimmerman trouwde? Er is een beetje onduidelijkheid over Geertruyda Reijnders, want er was nog een andere die met Hendrik Rog(ge) getrouwt was en op het moment van het huwelijk Rees/Reijnders al weduwe, daarom verbaast me "jonge dochter" enigszins, want ik dacht altijd dat zij een en dezelfde waren, maar kan natuurlijk ook een tante zijn geweest.  

Ik weet wel dat ene H. Ries een graf had op de protestantse begraafplaats aan de Roodeweg, dat ging al voor 1873 over op ene Donker.  

groetjes

Christel

Christel Monsanto

De kinderen Rees-Stroomdaal werden in Amsterdam Luthers gedoopt. Dat sluit aan bij hetgeen Christel schreef over de kinderen.

De Luthersen op Curaçao staan beschreven in het Oud Archief Curacao (OAC 1474) en er is in de serie bronnenpublicaties van de Indische Genealogische Vereniging een publicatie (nummer 13, uitverkocht) verschenen: Lutherse Dopen en Lidmaten, bewerkt door A.A. Lutter. Dat boek is een bewerking van OAC 1474.

R. Buzink

Christel en Robert,

Dank voor jullie reactie. Ik ga op basis van jullie aanwijzingen uitzoeken van wat ik al heb (Ind. bronnen nr. 13 heb ik op DVD). Naar Ries had ik nog niet gezocht. Ik kom er op terug.

Matthijs Vonder

sorry, ik zie nu dat deze vraag al van 2 jaar geleden is en trek mijn reactie in.

Cathy en Genny


Toch een poging: 

Beste Matthijs Vonder, Zou u mij kunnen vertellen hoe ik ook aan deze DVD van OAC 1473 kan komen of zou u iets voor mij kunnen opzoeken? 

Vriendelijke groeten

Cathy Cornelia (medeonderzoeker stamboom Christiaan Zimmerman)

Cathy en Genny
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!