stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Antillen en Suriname » Gezocht familieleden van mijn Surinaamse creoolse opa Landbrug, Leonardus Maximiliaan ErnstProfiel afbeelding

L.S.,

Ik wend mij tot deze forum, omdat ik niet meer weet hoe opzoek te gaan. Wat ik tot nu geprobeerd heb, heeft tot niets geleid. Lijkt alsof mijn Opa nooit heeft bestaan. Mijn wijlen Opa, de heer Leonardus Maximiliaan Ernst Landbrug is een Surinamer die naar Curaçao was vertrokken om aldaar bij de Shell te gaan werken. De Shell was in 1915 operationeel, dus hij moest in de periode tussen 1915 en 1940 op Curaçao hebben gewoond, daar ik geen exacte datum heb. Op Curaçao heeft hij een relatie mijn Oma gehad en ze kregen 5 kinderen. Mijn tante, zijn oudste kind Mildred Landbrug was in 1930 geboren en mijn vader Eddy Landbrug in 1936. De andere kinderen zijn helaas al overleden. Verder weet ik ook dat hij een halfbroer genaamd Jules Landbrug had die mee is gegaan om bij de Shell te gaan werken. Die halfbroer is niet lang op Curaçao gebleven.

Direct na de geboorte van mijn wijlen oom, omstreeks 1940 is mijn Opa met de Noorderzon vertrokken naar Suriname en liet mijn Oma alleen achter met haar 5 kinderen. Hij liet nooit meer van zich horen en mijn vader en broers/zussen hebben ook nooit een poging gedaan om te achterhalen waarom. Ik kan me niet voorstellen dat mijn Opa enigste kind was. Hij had waarschijnlijk broers en zussen of neven en nichten. Het is en blijft een mysterie van wat er met hem is gebeurd.

Weet iemand hoe ik dit online kan nagaan, mijn vader is inmiddels 79 jaar en ik zou hem graag wat meer over zijn vader willen vertellen.

Alvast bedankt,

Shurmine

Landbrug - 10 dec 2015 - 15:51

Op My Herytage staat:

Leonardus Maximiliaan Ernst Landbrug

geboren Suriname

echtgenote Fransica Fansica

kind Landbrug

sitebeheerder Kaylee Rosalina

Renee - 11 dec 2015 - 21:11

nog een vraag wat was de meisjesnaam van je Oma en haar geboortedatum en plaats

Renee - 11 dec 2015 - 21:22

Beste Rene,

Dank voor uw reactie. Kaylee Rosalina is mijn achternicht. Kleinkind van mijn tante Mildred Rosalina-Landbrug. Zij probeert het via my hertage. Mijn oma's meisjesnaam was Francisca. Geboorteplaats, Curaçao, exacte geboortedatum moet ik navragen.

Gr. Shurmine

Landbrug - 13 dec 2015 - 21:44

Renee - 14 dec 2015 - 11:47

Dankjewel, ik heb gelijk gekeken maar heb hem helaas niet gevonden.

Landbrug - 14 dec 2015 - 12:49

Mogelijk de stiefbroer  zie hier

Hier in Nederlandkomen de geboorten na 100 jaar vrij, huwelijken 75 jaar overlijden 50 jaar

Elisabeth - 14 dec 2015 - 14:31

Mogelijk familie zie

Elisabeth - 14 dec 2015 - 15:05

Dank voor het helpen zoeken Elisabeth. Jules Johan had ik inderdaad gezien, maar de spoor loopt daar dood. Dat andere familiebericht is het overlijden van de man van mijn tante Egna. Landbrug op Curaçao zijn mijn familie, aangezien mijn Opa 5 spruitjes had achtergelaten op Curaçao. Mijn zoektocht moet echt in Suriname plaatsvinden . Jammer dat ik Online niet echt verder kan. Dank nogmaals.

Landbrug - 14 dec 2015 - 21:07

Renee - 15 dec 2015 - 09:02

Dank nogmaals Renee,

Ik zal de website nalopen. Wat ik tot nu toe heb gedaan om iets over mijn Opa te weten gekomen. Ik heb uit de telefoonboek van Telesur, de volgende personen een brief gefrankeerd gestuurd (via luchtpost) met mijn verhaal in 2013. In dat brief heb ik een oude foto van mijn Opa en mijn contactgegevens achtergelaten (e-mail, adres, telefoon, alles). Slechts van 1 iemand heb ik een mailtje ontvangen, dat was iemand die getrouwd was met een Landbrug.Zij tipte me om Dr. Landbrug wederom aan te schrijven omdat hij bezig was met de stamboom. Dat heb ik gedaan, maar nooit een reactie van hem mogen ontvangen. Toen liet ik het even rusten, maar wil mijn zoektocht naar mijn roots wederom oppakken.

Landbrug - 15 dec 2015 - 11:18

Beste regeerders op mijn oproep!

Ik ben telefonisch benaderd naar aanleiding van bovenstaande oproep. Het werkt wel om je verhaal op internet te plaaatsen. Bedankt voor het meedenken en gegeven suggesties.

Gr. Shurmine

Landbrug - 3 feb 2016 - 13:57

Beste Shurmina

http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00341/q/zoekterm/suriname/q/comments/1/q/ugc/1 Als je op deze website de achternaam invoert, zie je dat de familie Landbrug van de plantage Poelwijk afkomstig is. Ook zie je de familierelaties van deze voormalige onvrijen. Je grootvader moet van deze mensen afstammen. Iemand anders had je ook op Delpher attent gemaakt, daar zal je ook het een of ander over je familie tegenkomen, zoek zowel voor Suriname als voor de voorm. Nederlandse Antillen. Online is iets van de laatste 20 jaren, daarvoor moest je ouderwets via familieleden of in een archief alles uitpluizen, en dat werkt nog steeds. Woon je in Nederland? Daar zou je naar het Nationale Archief in Den Haag kunnen gaan en daar in de volkstelling van 1921 verder zoeken. 

Met vriendelijke groet

Christel  

Christel Monsanto - 9 feb 2016 - 12:39

Dag Christel,

Dank voor je bericht en meedenken. Alles wat ik online kon vinden heb ik idd gevonden. Ik stam uit Josephina Martha Landbrug (zoon Aron Hermanus) (zus Geertruida) (zus Anna Dorothea) (nicht Amelia) van de plantage Poelwijk, provincie plantage Perica. Ook de naam van de slaveneigenaren kon ik i.d.d. hierop vinden. In het kader van privacy van persoonsgegevens zijn sommige gegevens nog niet vrij gemaakt voor het internet volgens mij. De volkstelling van 1921 is ook online te vinden. Althans ik ben zo’n archief online aan het raadplegen. Het zoeken kost meer tijd en is iets moeilijker, maar we komen er wel.

Dank nogmaals.

Landbrug - 9 feb 2016 - 14:15


He cool, Shurmine, ik had geen idee dat de volkstelling online is, kun je me de link schrijven? Maar  ik heb zelf al lang geen onderzoek naar Surinamers meer gedaan, nu veel meer voorm. Antillen en voornamelijk Curaçao.

groetjes

Christel

Christel Monsanto - 9 feb 2016 - 14:26Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu