stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Nederlandse Antillen en Suriname » Wie heeft informatie over mensen op Saba in de periode 1640-1800?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Archieven op St Eustatius zijn eind 18e eeuw vernield door de Engelsen. Daardoor is heel veel weg.
De interesse gaat eigenlijk wel iets verder dan alleen Saba, namelijk ook St Eustatius en St Maarten.
Bij voorbaat dank!

drs Henri René CADERIUS VAN VEEN

@Henri,

Dit http://zoekakten.nl/prov.php?id=NA is alles wat op dit moment digitaal is.

zoekakten.nl

Ik heb altijd gewerkt met het boek van Prof. Knappert, daar staat veel in, maar het is zoeken geblazen. Als u aangeeft welke namen u zoekt, kan ik misschien nog andere bronnen noemen. Geschiedenis der Nederlandsche Bovenwindsche eilanden in de 18de eeuw (1932). 

Christel Monsanto

Dank Christel, De boeken van Hamelberg en Knappert heb ik hier, maar dank voor de reactie. Ik ben niet op zoek naar specifieke namen maar naar alle namen van alle inwoners van Saba in de periode 1640 - 1800.
De archieven van de Bovenwindse eilanden waren op St Eustatius omdat de gouverneur van de drie eilanden daar zat en al die archieven zijn vernield door de Engelsen in de 4e Engelse oorlog.
Dank ook Willem voor het doorgeven van de link. Helaas mag die site niets publiceren omdat zij de rechten ervoor niet zouden hebben. De links zijn geblokkeerd door FamilySearch. Die hebben weliswaar één en ander op micro-film, maar ik heb geen apparaat om dat te lezen.
Dat geldt ook voor de website Zoekakten.

drs Henri René CADERIUS VAN VEEN


dat family org geen inzicht geeft in de films mag de pret niet drukken, want dat zijn dezelfde gegevens als ook in wiewaswie, want de burgerlijke stand op de drie bovenwindse eilanden begon pas in 1868 en de latter day Saints hebben de opnames hier in Curaçao gemaakt. Persoonlijk heb ik ook heel erg genoten van het boek "Saba Silhouttes van Crane, want het laat je de sfeer proeven. Er is een vakman in de Verenigde Staten die zich helemaal op St. Eustatius richt, maar de bewoners van de beide eilanden verschillen zeer, In mijn boek Roots Karibense noem ik nog een paar bronnen, en ik denk dat niemand tot nu toe verder is doorgedrongen dan Gösta Simmons en Johnson, dus hun beider websites maar weer raadplegen...

Christel

Christel MonsantoPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!