stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Nederlandse Antillen en Suriname » Hulp bij stamboom familie Lantveld en Meyer uit Suriname

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Goedemiddag Allen,

 

Jaren geleden deed ik al de moeite om mijn stamboom van de familie Lantveld en Meyer uit Suriname uit te zoeken, maar helaas kwam ik er niet ver mee.

Is er iemand die mij persoonlijk zou kunnen helpen, want ik kom er echt niet uit.

 

Groet,

Lorenzo 

Lorenzo Lantveld

Kunt u een tipje van de sluier oplichten? Zijn de door u genoemde namen van uw ouders of grootouders? Zijn deze personen allen in Suriname geboren? Hoe ver bent u al terug gekomen?

Denk svp wel om de privacy. Data van nog in leven zijnde personen worden niet gepubliceerd. 

mvg-Ben

Ben Wegman

ik neem contact met u op!

Lorenzo Lantveld

Je kunt gegevens evt per  persoonlijke mail sturen. Klik op mijn naam onder mijn bijdrage en kies neem contact op.

En verwijder evt je mailadres uit je bericht teneinde misbruik te voorkomen. Men kan met jou in contact komen door op jouw naam onder je bericht te klikken.

mvg-Ben

Ben Wegman

dank u ! ik heb u een bericht gestuurd

Lorenzo Lantveld

Frank Fransz

Ja dat klopt alleen kom ik niet verder dan me overgrootvader helaas

Lorenzo Lantveld

Frank Fransz

ja die ken ik, maar daar gat niet gelijk een lampje van branden ik zou toch echt eerst de tussen fase moeten weten voor dat ik bij het slavengedeelte kom. weet u daar misschien iets op?

Lorenzo Lantveld

Frank Fransz

Ja alleen komt deze persoon mij niet bekend voor

Lorenzo Lantveld

@ Lorenzo,

Er zijn diverse van jouw voorouders inmiddels overleden. Die namen kun je hier dus wel plaatsen. Niet die van jouw vader, maar jouw grootvader is geboren 1916. Dus gen probleem. Zijn moeder: ook geen probleem. Vermeld naast hun namen ook evt de plaats waar zij zijn overleden/geboren.

Jouw overgrootmoeder zou dus voor moeten komen in de volkstelling lijsten 1921. http://www.stamboomsuriname.nl/genealogische-bronnen/volkstellingen/volkstelling-1921/   Mensen geboren na 1910 komen in de lijsten niet voor i.v.m. privacy regels.

Wanneer is de familie naar Nederland gekomen? Na de oorlog? Van jouw vader  is vermoedelijk een archiefkaart van een persoonskaart aanwezig in Amsterdam.https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/index.nl.html Met zijn toestemming kun je vragen om deze openbaar te maken. Mocht je vader helaas niet meer in leven zijn dan kun je met een bewijs van overlijden vragen de kaart openbaar te maken. 

mvg-Ben

Ben Wegman

In de volkstelling van 1921 staan 29 mensen met de achternaam Lantveld. De naam Meyer komt niet voor, wel Meijer en Meyers.

De volledige database van de volkstelling kun je hier downloaden. De database bevat links naar de scans bij het Nationaal archief.

Misschien helpt dit je verder.

Carmen

Hallo Lorenzo, heeft u dit ook al gezien? http://www.network54.com/Forum/133847/search?searchterm=Landveld&sort=match

Christel

Christel Monsanto


Mijn grootmoeder was een meyer / meijer uit suriname. Haar vader was Julius Antoin Charles Meyer, grootvader Henry Francois Meyer. Ik heb nog een paar generaties verder. Is dit dezelfde familie ?

Olga D. van de VeerPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!