stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Antillen en Suriname » Informatie over Jose Antonio Jimenez, geboren te Venezuela, getrouwd met Martina Carolus te Bonaire


Profiel afbeelding

UPDATE: ik heb info over 1 kind van Jose Antonio Jimenez en Martina Carolus gevonden: dochter Edna Maria Jimenez, getrouwd geweest met Olimpio Anastacio de Palm te Curacao (woonde eerst op Bonaire).

Jose Antonio Jimenez was mijn overgrootvader. Hij was getrouwd met Martina Carolus op 18-07-1928. Hij kreeg kinderen met Felisia Girigoria Scharbaai, moeder van mijn opa dus, wonende te Curacao. Ik weet niet zeker of hij kinderen had met Martina Carolus. Ik kon ergens een Martina Carolus uit Bonaire vinden die kinderen had, maar er worden geen vaders genoemd in de aktes. Ik weet dan niet of het dezelfde Martina Carolus is of toevallig iemand anders die zo heet.  Jose Antonio stierf op 26-02-1935 te Bonaire. Ik ben bezig met de familie stamboom en ben benieuwd of iemand iets weet over Jose en/of Martina.

Liesje Scharbaai

Ter aanvulling, de overlijdensakte geeft informatie over zijn ouders (link) maar dat zal al wel bekend zijn. Ik neem aan dat de op Familysearch beschikbare informatie over Bonaire (link) zowiezo al bekend is. De vraag is echter een algemene: wie was de vader van een kind waarvan alleen de naam van de moeder is vermeld in de geboorteakte? Helaas is dit meestal onmogelijk te beantwoorden, behalve door familie/bekenden.

Peter S


Hallo, bedankt voor uw reactie. Zijn ouders zijn inderdaad al bekend bij mij, heb ook een foto van zijn vader; mijn bet-overgrootvader. Van Jose Antonio zelf helaas niet. De informatie over de vader van de kinderen kan ik inderdaad alleen via familie vinden. Ik hoop ooit een familielid tegen te komen. Mijn vader en mijn ooms weten helaas niet meer dan wat ik al heb, omdat hun opa (Jose Antonio) voornamelijk de biologische vader was van mijn opa, niet zozeer zijn opvoeder. Hij woonde op Bonaire terwijl mijn opa met zijn moeder en broes/zussen op Curacao woonden. Verder had hij nog wat kinderen met een aantal andere vrouwen. Degenen die op Curacao woonden zijn wel bekend bij mijn vader en mijn ooms. Ze hebben hun van kleins af aan al gekend. Alleen degenen op Bonaire en in Venezuela zijn nog onbekend.

Liesje ScharbaaiPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu